(1560) Hovězí závitky s houbovou nádivkou

hovězí plátky
olej
1 dl bílého vína
1 cibule
1,5 dcl vývaru nebo vody
citronová šťáva
sůl a pepř

 

Nádivka:
50 g slaniny
200 g hub
1 vejce
malá cibulka
2 PL strouhanky
kapka brandy nebo vodky
petrželka
sůl a pepř

Připravíme si nádivku –  slaninu, houby a cibuli nakrájíme na malé kousky, přidáme vejce, petrželku, sůl, pepř, brandy a zahustíme strouhankou.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, naplníme nádivkou, stočíme a upevníme.
Cibuli osmahneme na oleji, osmahneme závitky, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme.
Podáváme s vařeným bramborem nebo s rýží.

Recept poslala Úsměvka, foto ilustrační

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

26 komentářů: (1560) Hovězí závitky s houbovou nádivkou

  1. lakysa22 napsal:

    To by byl dobrý nápad na sobotu – jen techničeskij vaproz – šlo by to i z vepřàtka?

  2. 60anda napsal:

    Právě obědvám žemlovku, a toto bych si dala.Už vím co bude v neděli. Doufám,že můžu dát sušené houby,těch mám ještě dostatek.

  3. jarybarka napsal:

    Nádhera.Já se právě chystám jít na oběd,že si dàm něco dietního a tady taková věc.A s houbama to voní až sem.Asi budou lepší lesní houby ale to je daleko tak žampiony?

  4. lida.f napsal:

    Tak už vím, co bude v neděli na oběd. To bude dobrůtka, budu podávat s rýží.

  5. Vera M. napsal:

    To je naaadherneee masiko a luxusní recept . Mám rada s vínem a brandy apod . Ani Petrželka nechybí ?.
    A dala bych si s někým tatarak ?

  6. kvetula.v napsal:

    Že vy tu ze mne chcete udělat alko-holku? Bílé víno… brandy… V postupu nikde nečtu, kam to víno, tak předpokládám, že to je jako bonus při vaření a decku vypiju… Teď ještě kde si vyškemrat tu brandy (bezdomovci mají krabicáky ?)
    Jinak recept vypadá lákavě a vzala bych si ho jako inspiraci – z vepřátka (hezký název Lakys ?) a bez alkahůlu 😎

  7. jarybarka napsal:

    Nó šikovná to já jsem JENŽE mě strašně baví to pak z těch nití opatrně vymotávat a na závěr si ty ruce od toho všeho ocucat.Doufam,že nikoho nepohoršuju a když jo tak ať.Zase bych nikdy neochutnala syrovou játrovou zavářku?

  8. kolma60pusi napsal:

    Pěkné, lákavé, zajisté velmi chutné.

    Tak trochu OT:
    Našla jsem ve špajzu sušené houby, určitě starší než čtyři roky – můj houbař už od podzimu 2015 houbaří za Duhovým mostem. Rozmýšlím se, zda jim mám šanci a prozkoumat je, nebo radši založit přímo do popelnice. Jaký máte, milé dámy, na to názor?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..