60 dkg kysaného zelí
30 dkg polohrubé mouky
2 vajíčka
10 dkg sádla
pepř
(sůl)
podle chuti nakrájené klobásky, škvarky, …
Všechny suroviny důkladně promícháme a rozetřeme do pekáčku. Pečeme na 200° cca
45 minut. V poslední čtvrthodince ještě trochu potřeme sádlem kvůli křupavé kůrce.
Pokud dáváme škvarky, vynecháme sádlo do těsta, ať není zelník moc mastný. Potření sádlem zachováme.
Recept poslala a.rena
vypadá to moc dobře 🙂
Reni to je krásný.Zelňákům nikdy neodolám a zelníky jsou na tom stejně?
až dorazím z práce, tak to upeču v remosce…..
Ten krásný ubrus mi úplně vyrazil dech ?. Já zkusím se skvarkama
Jéje… zase nová ňamka ? Bez kynutí to bude rychle uhňácané. Jako Šárka zkusím v remosce, ale asi budu radši počítat s delším časem, aby kůrčička byla. Dneska ne, mám čerstvý chleba – nejspíš v neděli, ale určitě bude! 😎
Pořád jsem přemýšlela, co budu vařit, až tu nebude prcek a ejhle …. je to tady. Díky A.reno, to bude výborný ??