(1563) Zelník II

60 dkg kysaného zelí
30 dkg polohrubé mouky
2 vajíčka
10 dkg sádla
pepř
(sůl)
podle chuti nakrájené klobásky, škvarky, …

Všechny suroviny důkladně promícháme a rozetřeme do pekáčku. Pečeme na 200° cca
45 minut. V poslední čtvrthodince ještě trochu potřeme sádlem kvůli křupavé kůrce.

Pokud dáváme škvarky, vynecháme sádlo do těsta, ať není zelník moc mastný. Potření sádlem zachováme.

Recept poslala a.rena

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (1563) Zelník II

  1. jarybarka napsal:

    Reni to je krásný.Zelňákům nikdy neodolám a zelníky jsou na tom stejně?

  2. sharka.68 napsal:

    až dorazím z práce, tak to upeču v remosce…..

  3. Vera M. napsal:

    Ten krásný ubrus mi úplně vyrazil dech ?. Já zkusím se skvarkama

  4. kvetula.v napsal:

    Jéje… zase nová ňamka ? Bez kynutí to bude rychle uhňácané. Jako Šárka zkusím v remosce, ale asi budu radši počítat s delším časem, aby kůrčička byla. Dneska ne, mám čerstvý chleba – nejspíš v neděli, ale určitě bude! 😎

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Pořád jsem přemýšlela, co budu vařit, až tu nebude prcek a ejhle …. je to tady. Díky A.reno, to bude výborný ??

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..