(1570) Pajdiny košíčky

100 g  másla
200 g  krupicového cukru
250 ml 30% šlehačky
skořice
100 g mletých lískových ořechů
200-400 g kukuřičných lupínků

Z másla a cukru  uděláme  karamel, přidáme  šlehačku a přisypeme skořici. Když je základ tekutý a hladký, přidáme lískové oříšky, rozmícháme a přisypeme  kukuřičné lupínky. Promícháváme jako listový salát, aby se vše obalilo a vytvořilo hroudu. Kastrol s hroudou dáme na stůl, kde máme připraveno 100 a více košíčků a do nich lžičkami rychle vkládáme části vzniklé hmoty, dokud je horká – studenou už neodeberete.

Recept poslala Sharka

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (1570) Pajdiny košíčky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Neodolala jsem a jeden košíček z obrázku vytáhla a zvětšila. A na Šárku mám dotaz: není to o zuby? A jak rychle ta „hmota“ vystydne? 100 košíčků nějakou chvíli zabere – abych pak tu hroudu nevytloukala z kastrolu majzlíkem 🙂

  2. adela.adale napsal:

    To se mi ale líbí 🙂 – jak dlouho se to dá skladovat,Šárko?

  3. jarybarka napsal:

    Zajímavé.Měla bych stejný dotaz jako Haderach.

  4. Jana Macůrková napsal:

    Připadá mi, že kdybych to studené nadrtila, že by z toho mohl být hodně dobrý griliáš.

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak to nedám, nejsem rychlá ….. musela bych po částech.
    Ale vypadá to krásně, to zase jo.

  6. Ivana P. napsal:

    já bych asi dělala jen hrudky na pečící papír nebo udělala vrstvu, kterou bych před úplným zatuhnutím nakrájela nožem. ale chápu, že by to nebyly košíčky.

  7. Haderach Kwisatz napsal:

    Kdo by chtěl blíže vědět, jak se s hmotou pracuje, najde si na Neviditelném psu v rubrice Mlsotník článek Když je svátek – bejvá svíčková. Jednak si přečte o Šarčině vaření (bože, chtěla bych u toho být) a druhak se v diskuzi pod článkem dozví, jak se ta hmota chová.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..