porce očištěné ryby
máslo
sůl
petrželka
olej
citronová šťáva
alobal
Rybu očistíme, osušíme, rozdělíme na porce, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Petrželku drobně pokrájíme a zpěníme jí na másle.
Části ryby položíme do jednotlivých kusů alobalů potřených olejem, zalijeme petrželkovým máslem, lehce osolíme, zabalíme a strčíme do trouby.
Mělo by jí stačit cca 15 minut. Podáváme s bramborem.
Recept poslala Úsměvka: „Stejně se dají dělat i brambory – syrové brambory pokrájené na čtvrtky dáme na alobal vymazaný olejem, osolíme, zalijeme petrželkou, zabalíme a dáme do trouby. Záleží na velikosti brambor, ale těch 15 minut by mohlo stačit. “
Foto ilustrační
Jachachá chachá to je parádní fotka ryby.
Usměvko más 100 bodov!??? A toto že jsi mě tak pobavila?????
Broučku, já vím, Ty jsi rybářka …….
No ale děláte chutě . Moje představivost pracuje a petrzelku nemaje …… kousek candáta z lidela mám v mrazáku a chystám se po letech na pstruha.
já teď dotáhla z lidlu dorady (pražmy), byly v akci…jedna vyšla cca na stovku, nádhera…
no na půlkilovýho lína těch 15 minut nestačí..toho na 200°C 30 minut a pak rozbalit a nechat udělat kůrčičku…
ale ryby o víkendu budou…
O pulkilove rybe v receptu ani slovo, je tam „porce“.
no jo, jenže ona je porce a porce…lína dělám celýho,půlíme si ho až je hotovej …. (a někdy nepůlíme) 😀
Docela by mě zajímalo, co to v tom alobalu skutečně je zabalené….
Ať je to co je to, recept je tu. Každý nemá možnost jídlo vyfotit.
Opravdu ryba,ukradla jsem to u tresky v alobalu 😉
Já jsem se práv rozhodovala, že tu nějaký fotky jídel mám, fotky dosud nepoužité Když budu vědět, co chystáš do tisku, tak ti je pošlu.
Prtávě, že je to tajemství v albobalu, fantazie prcuje na véééké obrtàtky!!!
Moje fantazie teda určitě a pořad mi v hlavě vezi ta Petrželka . … znáš to, co nemůžeš zrovna mít…
Kočky, uvědomte si, že v jednoduchosti je krása.?
A jak psala Imelda, prostě jsem tu rybu nestihla vyfotit, navíc si myslím, že každý je schopný to do toho alobalu našťouchat. ?
Sharko, nejsi žádný malý Jarda, tak prostě recept přizpůsobíš, jsi šikovná holka.?
Lakys, ano, fantazie pracuje, o tom to fšecko je. Jinak se omlouvám, mělo být PETRTELKA ?♂️
Petrtelky mám dostatek , jak mražené, tak živé v květináči za oknem (letošní zima jí prospívala) , jen rybičky nemám ?. Rozhodně ukládám a příležitostně prubnu ??