(1592) Sicilský salát

fenykl
řapíkatý celer
citron
máta
olivový olej
bílý chléb
česnek

Fenykl, řapíkatý celer a oloupaný celý citron nakrouháme na tenké plátky, můžeme strouhnout trochu kůry, přidáme nasekanou mátu. Zakápneme olivovým olejem. Nesolí se! Posypeme: bílý chléb a stroužek česneku rozmixujeme, přidáme olivový olej – ne moc, osmažíme na pánvi do zlatova.

Recept poslala Devětapadesátka: „Poměry neuvádím, někdo raději víc fenyklu, někdo celeru. A byl sněden dřív, než vyfocen.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (1592) Sicilský salát

  1. sharka.68 napsal:

    jo to je dobrota, nastavuju to ještě ledovým salátem…když je víc lidí a málo surovin…

  2. jarybarka napsal:

    Olalá musí to být křupavé a voňavé mňam.Osvěžujicí a samý vitamín a navíc jenom pro mě.Mladá celer ne e.Já i bulvu chroustám jen tak syrovou.

  3. Vera M. napsal:

    Něco podobného jsem dělala. Sice jsem se trošku prala s neznámou ( v salátu) chutí fenyklu, ale pro mě dobrota a ráda vyzkouším zase

  4. Ivana P. napsal:

    já mám řapíkatý celer ráda i v minutkách nebo omáčkách – dodá tomu zvláštní chuť

  5. kvetula.v napsal:

    Já fenyklovou bulvu „objevila“ před pár lety v Lidlu… vykulená.. do té doby jsem netušila, na čem to fenyklové semínko vlastně roste. Občas koupím. Dělám z něj salát s cibulí a koprem a nebo peču s červenou řepou v alobalu… Takže olalááá… mám další do sbírky. Řapíkatý celer jsem dosud dávala jen do polévek, omáček, k pečením a pod… Syrové zpracování tady bude v premiéře??

  6. BOYE napsal:

    TAk to je moje! Skrznaskrz zelenej salát a drobení… Já tedy drobím normální chleba a dělám ho s pálivým olejem, nebo do drobků zamíchnu trošku chlli vloček.
    Hadérko, klíďo bych ten pomeranč prubla taky, protože fenykl a pomeranč jsou skvělá dvojka…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..