(1593) Margotková II.

1 Margot originál 90g
1 hrnek cukru -krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
3 vejce
5 lžic oleje
3 lžíce mléka
1 šlehačka

Poleva:
15 dkg másla
15 dkg cukru
1 žloutek
2 lžíce kakaa
2 lžíce rumu

Margotku nastrouhat na větších slzách, přidat ostatní ingredience. Hrnek je 250 ml, cukru dejte cca 200 ml, je to dost sladké. Šlehačku s mlékem je možné nahradit smetanou na vaření a nebo dát i jen mléko – v obou případech 300 ml.
Vše se smíchá a upeče na plechu.  Po vychladnutí je možno rozetřít čokopolevu a nebo nechat i jen tak.

Recept poslala Květoslava: „Já dala rozpuštěnou čokoládu na vaření s kouskem másla. Peču na horkovzduch 180°, asi  15- 20 minut.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1593) Margotková II.

  1. sharka.68 napsal:

    tak se hlavně u pojídání Margotkové II., nezakuckejte smíchy…

    Slyšel jsem, že máme opatřit roušky i domácím mazlíčkům.
    Kdo nešil pro hejno neonek, neví, co je krejčovina.

  2. lakysa22 napsal:

    Děkuju, buduhlídat vnuka, tak zase něco jiného

  3. jarybarka napsal:

    Tuto bych si dala hned teď ke kafi.A prosila bych s tou čokopolevou a pod ní trochu máznout povidlím?…Ne!?
    Tak si dàm včerejší domácí mazanec.

  4. Vera M. napsal:

    Já nemám komu pect, ale až nastane ta chvíle , moc rada jim tuto buchtu upecu . Ma takovou zvláštní chuť a tuhle polevu vůbec neznám . Tak fajn ?

  5. Jiřina napsal:

    Už jsem nějakých buchet a cvibochů napekla, ale prosím Květuško, proč se do polevy dává žloutek, poleva líp drží, nebo se tak neláme, nebo se líp roztírá, nebo se víc leskne. Tu polevu znám, ale taky bez žloutku. Děkuji. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..