1 Margot originál 90g
1 hrnek cukru -krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
3 vejce
5 lžic oleje
3 lžíce mléka
1 šlehačka
Poleva:
15 dkg másla
15 dkg cukru
1 žloutek
2 lžíce kakaa
2 lžíce rumu
Margotku nastrouhat na větších slzách, přidat ostatní ingredience. Hrnek je 250 ml, cukru dejte cca 200 ml, je to dost sladké. Šlehačku s mlékem je možné nahradit smetanou na vaření a nebo dát i jen mléko – v obou případech 300 ml.
Vše se smíchá a upeče na plechu. Po vychladnutí je možno rozetřít čokopolevu a nebo nechat i jen tak.
Recept poslala Květoslava: „Já dala rozpuštěnou čokoládu na vaření s kouskem másla. Peču na horkovzduch 180°, asi 15- 20 minut.“
tak se hlavně u pojídání Margotkové II., nezakuckejte smíchy…
Slyšel jsem, že máme opatřit roušky i domácím mazlíčkům.
Kdo nešil pro hejno neonek, neví, co je krejčovina.
A co když šiješ pro každou blechu na svém psu, to je teprve dřina!
? Ty máš za mazlíčky i psí blechy? ?
Naštěstí ne, jen jednou se nám stalo, že si Kešu potykal s veverkou a to byl mazec.
Děkuju, buduhlídat vnuka, tak zase něco jiného
Tuto bych si dala hned teď ke kafi.A prosila bych s tou čokopolevou a pod ní trochu máznout povidlím?…Ne!?
Tak si dàm včerejší domácí mazanec.
Já nemám komu pect, ale až nastane ta chvíle , moc rada jim tuto buchtu upecu . Ma takovou zvláštní chuť a tuhle polevu vůbec neznám . Tak fajn ?
polevu znám, ale bez žloudku….
Už jsem nějakých buchet a cvibochů napekla, ale prosím Květuško, proč se do polevy dává žloutek, poleva líp drží, nebo se tak neláme, nebo se líp roztírá, nebo se víc leskne. Tu polevu znám, ale taky bez žloutku. Děkuji. 🙂
Jiřinko, nevím… Zkopírovala jsem recept tak, jak jsem ho před lety od jednoho kamaráda (mlsouna) dostala a přiznávám, že tu polevu jsem si pozorně nepřečetla – nedělám ji… Jak jsem psala v dodatku, dávám čokoládu na vaření s kouskem másla – je to rychlé a chutná nám. ?
Květulko děkuji, buchta z Margotek to je mňam, mňam. Ale já mám problém vždy, protože určitě kus čokolády sním, takže kupuji 1-2 ks navíc. 🙂