Návod poslala Věra a nechávám ho jen s minimálními úpravami:
Nejen parmázan nastrouhaný na hromádky na papíře v troubě vytvoří sýrové krekry. Tentokrát jsem nakrájela jedno 100g balení chedaru. Plátky na 4 čtverečky a asi 6 minut v troubě předehřáté na 180°. Vytvoří se krekry, na balkoně to za chviličku vychladlo. Pokud to chcete úplně křupavé, tak asi v té troubě déle. Tuk ze sýra jede pěkně dolů. Lze na to použít “salámovy” kulatý sýr z Lidlu – jsou z něj krásné kulaté krekry.
To je docela zajimavé a snadné.Dá se to vrznout do trouby a je hotovo??? Zkusím.?už se těsím na „vylepšeni“co tady kdo vymyslí…
.
střapatý krekry ze strouhanýho a do toho strouhanýho promíchnout chilli nebo něco zelenýho, co ten sejra nakopne – třeba nakládanej zelenej pepřík nebo nasekaný kapary…zelený jalapeňos…
ono to pak moc střapatý nebude, ale zapracuje se tam ta dochucovací indredience 😀
a do těch hromádek jde položit i posekaný sušený slazený brusinky…je to s nima taky dobrý….
pečící papír je nutný, líp se to z něj loupe….
Tak tohle jsem zkusila jednouo a více nikdy. Ten šílený tuk na povrchu je mi tak odporný, že už to nikdy zkoušet nebudu. Škoda sýra.
počkej, ten tuk přecik steče dolů…nebo ho z horkejch krekrů opatrně a obratně odsaju ubrouskem…
Pravda , pravé ze tuk je na papíře a my si odloupneme ten krekr. Mě by to z normálních plátku nenapadlo, ale kolegyně poslala foto stolu, připraveného pro návštěvu a tam krásná krajkova kolečka. Tak hned : co to tam mas ? No a ona , ze ten salamovy sýr z Lidlu . A nechala ho určitě déle než já. Já vyfotila krabičku, kterou jsem nesla ke kamarádce na karty ( nojo , leden ).
Máš to moc krásné, taky to mám ráda. Čtverečky z chedaru mne nenapadly.
Zkus , nic té nepřekvapí , proste chuť oblíbeného sýra a to zapeceni je bonus a je to pěkné . Sharka opět nezklamala a nasadila brouka si hlavy ??
No, nikdy bych si nerzoufla psát o jídle, že je odporný… Já nejím drůbež a ryby – ale takový komtentář bych si nechala pro sebe ,- ostatním to chutnà, tak proč jim kazit chuť?
Máš pravdu mě připadají odporný vajička uvaŕený do zelena a taky mlčim.
Mně je odporný pouze ten tuk, ale to je i tím, že já mastím a solím docela málo. A opravdu jsem to zkusila a protože mi to ani nechutnalo, tak jsem to sem ani nedávala.
Záleží přece , jaký pouzijes sýr …. je to jen ten sýr přece . Moc tomu tvému vyjádření nerozumím , ale brambor je brambor, vejce je vejce , sýr je sýr. Nic tam nepřidame, máme tu chuť , kterou to má svou vlastní a kuchyňskou úpravou tu chuť můžeme ovlivnit . Ok
A už jsme si vysvětlily, ze tuk se za tu chvilicku vysmazi mimo krekr. Takže původní plátek sýra je mnohem tucnejsi …
Jen co seženu vhodný sýr, vyzkouším a i s ochucením dle Šárky ? Co chvíli teď peču chleba, tak tam můžu na závěr jeden plech pochutiny šupnout ?