(1602) Polévka / omáčka z červené řepy

červená řepa
cibule
olej
sůl
pepř
vývar / bujon
dle obliby jemně nastrouhaný zázvor, nebo trošku sušeného (není nezbytně nutné)

Na zpěněnou cibuli přidáme oloupanou, na kostičky pokrájenou  nebo na hrubo nastrouhanou řepu, (poměr řepa x cibule by měl být (2-3 : 1), chvíli orestujeme, osolíme, opepříme , podlijeme vývarem a povaříme do měkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem, případně dochutíme.  Zjemníme zakysanou smetanou.  Podáváme s tvarohovými noky.

Recept  poslala Květoslava

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

27 komentářů: (1602) Polévka / omáčka z červené řepy

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Tak jo – uděláme si „červený týden“ 🙂

  2. Imelda napsal:

    Tak to vypadá zajímavě, zatím si to neumím představit, ale za vyzkoušení to stojí. Zeleniny, zvláště na jaře, není nikdy dost. Té bude v obchodech letos asi míň. Včera jsme vykopali na zahradě krásné velké topinambury, když dojdou brambory, budou se hodit.

  3. lakysa22 napsal:

    Boršč!! To by taky nebylo špitný, už jsme ho dlouho neměli, díky za připomtenetí.
    A tahle polífka taky přije na řadu, hned jak beze stop vypruju ubrus po tom saltátu..

  4. jarybarka napsal:

    Vypadá celkem zajimavě.Urcitě stojí za vyzkoušení.

  5. Vera M. napsal:

    Já si ji taky dam, jsem Polívková ? a borsc možná taky

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    No holky, jste se rozhodly, že to tady vytapetujete červenou řepou? Jako vážně? A pamatujete si, že tu já neeee? ?‍♂️
    Dnes jsem zakoupila nádhernou anglickou, je jak dietní uzená krkna, tak nápady? ?

  7. kvetula.v napsal:

    Neteř dělá podobně krémovou polévku – řepa ala dýně – přihodí i brambory, rozmixuje bez dalších doplňků. Já to ještě nezkusila, ale pokud se zadaří a třeba s podzimem někdo podaruje bulvičky, zase se vyřádím ??

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..