(1616) Pečený knedlík

2 hrnky hrubé mouky (nebo špaldy)
2 hrnky mléka
4 hrnky pokrájených rohlíků, což je cca 5 ks
4 vejce
sůl (cca 1 rovná čajová lžička)
petrželka

Rohlíky nakrájíme na drobnější kostky a necháme je mírně zaschnout. Vhodné je nakrájet večer, připravovat druhý den. Mouku smícháme s mlékem a žloutky, sekanou petrželkou a osolíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do připraveného těsta vmícháme rohlíkové kostičky, zlehka zapracujeme bílkový sníh a naplníme tímto knedlíkovým těstem připravenou formu, předem vymazanou olejem, aby se knedlík nelepil.  Zde použita silikonová forma na bábovku. Pečeme asi 40 minut – špejle to jistí.

Recept poslala Jarybarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (1616) Pečený knedlík

  1. jarybarka napsal:

    Babovkovou formu jsem jestě pŕed plněním vystříkala olejem.Aby se případně nelepilo.?

  2. sharka.68 napsal:

    vypadá to jako nádherná bábovka..jen ji pocukrovat 😀

  3. a.rena napsal:

    Juuu! Tak to určitě zkusím. Tak nějak dělám hrnkový knedlík, dávám do silikonové formy na chlebíček a vařím. Takže místo vody v hrnci bude péct trouba. ??

  4. Vera M. napsal:

    Krásný jarní , hned preposilam holkam

  5. BOYE napsal:

    Výbornej k houbovce. Já mám jen jedinou výhradu, zcela nepodstatnou. Když ho dělám, musí mít po nakrájení tvar co nejběžnějšího knedlíku. Čili do srnčího hřbetu. Jakmile to má tvar bábovky, vyvolává to ve mně „jiné chutě“. Nic, to je jen taková drobná úchylka. Knedlík je bezva v každým tvaru…

  6. kvetula.v napsal:

    Vypadá to velmi podobně jako loňský zveršovaný Knedlík pro 3 osoby. Ten nám chutná. Takže zkusím i toto i s vychytávkou pečení, místo vaření. Do trouby se to spolu s masem vejde, ušetřím energii i čas . Dobrý nápad Evi ??

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak toto určitě zkusím, to vypadá tak ujetě (jako ten tvar bábovky), že to prostě doma mít musíme. Díky ???

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..