(1624) Huspenina z vepřových nožek aneb sulc II

4 dlouhé vepřové nožky
2,5 PL soli
6-8 bobkových listů
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
5 stroužků česneku na kousky
cibule

Vaříme do změknuti  (klidně v tlakovém hrnci).
Z nožek se snažíme vytěžit maximum. Kůži, maso, i ty průhledné měkké šlachy obereme a vše na pokrájíme nadrobno.

Do vývaru, který jsme scedili, nechali zchladit a odebrali veškeré “sádlo” posléze zavaříme:
půlku mrkve, pokrájenou na malé kousky
1 větší sterilovanou okurku
1 menší červenou cibulku, pokrájenou  najemno
hrst mraženého hrášku

Chvilku povařit a a přidat:
deci nálevu z okurek
mletý pepř
pokrájené maso

Chuť je jemná a huspenina ztuhne bez jakýchkoliv želatin pěkně dotuha.

Recept poslala Věra M.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1624) Huspenina z vepřových nožek aneb sulc II

  1. jarybarka napsal:

    Je moc pěkný ten sulc?Taky dělám podobně.Jen s nožičkama vařím i koleno.Máme rádi vic masa?.

  2. sharka.68 napsal:

    huspeninu miluju vychlazenou,pokapanou octem…jen vynechávám mrkev s hráškem, dávám jen cibulku a nasekané kyselé okurky, on si tam každej dává prostě to „svoje“ …mrkev a hrášek můžu ve vaječný tlačence…
    to krájení mne ničilo,dokud jsem to nezačala dělat „kolíbkou“, to jde jedna radost……

  3. Jiřina napsal:

    Sulc je veliká dobrůtka, já můžu do něj dát cibuli, mrkev, hrášek, okurek, vždycky nám chutná. Jak ho vidím na fotce, dala bych si hned /i když jsem po obědě, dneska kvasnicová polévka a guláš s kolínkama/. Dlouho jsem ho nedělala, musím to napravit. 🙂

  4. kvetula.v napsal:

    Nedávno jsme si říkali, že už dlouho nebyla, takže jen co se pod ruku připletou packy, uvařím. Ani jeden nejsme z domova na zeleninu v huspenině zvyklí, tak dělám bez. Koření svázané v kousku plátýnka vařím společně a pak vyhazuji, stejně jako Věrka to kližnaté drobně pokrájím a pak ještě posekám nožem (máti to mačkala rukama) . Dávám vařit i kus plecka , to vyndám, pokrájím do pekáčku, rozmělněné kližnaté části ještě chvíli provařím ve vývaru, přidám ocet, sůl a zaliju maso v pekáčku. Ve finále je to něco mezi huspeninou a tlačenkou, takže plátky na talířku sypu proužky cibule a trošku poleju zředěným octem. ??

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..