(1626) Slanina s vejci

aneb část anglické snídaně.

přiměřený počet vajec
kvalitní slanina, ideálně domácí
pepř
nádoba s nepřilnavým dnem

Slaninu nakrájíme na tenké plátky.  Naskládáme natěsno do nádoby s nepřilnavým dnem (kdo nemá rád zaprskaný sporák, použije něco s vyšším okrajem) – žádný tuk!!!  Na mírném až středním plameni osmažíme dozlatova, obrátíme a hned na slaninu rozklepneme vejce. Na mírném plameni smažíme, dokud bílek neztuhne, žloutek by měl zůstat tekutý, takže nádobu nezakrýváme. Podáváme s čerstvým pečivem, mírně poprášené čerstvě mletým pepřem – solit většinou netřeba, slanina bývá slaná dost.

Do pravé anglické snídaně schází ještě klobáska, fazole v tomatě, pečené žampióny a rajčata – ale to by nás košťata neunesla. Takže, milé čarodějnice – pořádně nasnídat a šťastný let.  Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (1626) Slanina s vejci

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Recept je na zítra, tedy 30.4. – omlouvám se, ale brzo ráno bych to nestihla a dávat sem snídani před polednem je blbost, že ano… 🙂

  2. lakysa22 napsal:

    To bychom stihly- po půlnočním reji buben stejně fstávat kolem poledne..
    Teď jenom – koho uřknem, aby nám to piřdipravil???

  3. jarybarka napsal:

    Tuto část anglické snídaně +rajčata mívám dost často(naposledy včera)Přikusuji 1-2plátky polystyrénu=rýžový chlebíček

  4. Ivana P. napsal:

    já tohle mívám spíš jako oběd nebo večeři…….

  5. kvetula.v napsal:

    Slaninu právě doma nemám, ale s dobrou šunkou od kosti to taky jde ? Jen musím přidat omastku. Pokud tu některá přistane, ráda pohostím – právě jsme nakrájeli nový kus šálu, bude dost pro fšechny ?‍♀️??

  6. Vera M. napsal:

    Já to opeprim jako nějaký blázen. Proste miluju vypecenou slaninu, sazena vajíčka s tekoucim zloutkem a … moc pepře ???

  7. BOYE napsal:

    Když je u nás v lednici jen tma a zima, následuje povzdech: Kdybych měl vejce, udělal bych si hemenex, ale nemám šunku… Tohle jídlo miluju! A obzvláště od chvíle, kdy otevřeli Iceland. V něm mají pravou anglickou slaninu v několika druzích. To je pak orgasmus pro hubu. A čerstvě mletý čtyřbarevný pepř to dorazí. A občas uděláme veganskou variantu: Posypeme petrtelkou či jinou blbinkou a ten podklad „nevidíme“…

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak tuto porci bych měla na celý týden a možná by ještě zbylo ????

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..