1 kg kuřecích prsou
1 lžička soli
2 lžičky mletého pepře
2 lžičky sladké mleté papriky
2 lžičky zázvoru (může být sušený)
2 lžičky kari
4 žloutky
6 lžiček solamylu
2 větší cibule
6 lžic sojové omáčky
Maso nakrájíme na nudličky. Všechno koření si v misce smícháme dohromady, v druhé misce do žloutků vmícháme sojovou omáčku a solamyl. Cibuli pokrájíme na čtvrtkolečka. Ve větší nádobě pořádně promícháme maso s kořením, žloutkovou směsí a cibulí. Zakryjeme a uložíme do ledničky, nejlépe na 24 hodin. Směs opečeme na oleji (ne moc!) doměkka.
Podáváme s pečenými bramborami, vhodné jsou i hranolky nebo vařené brambory. Je to hotové velice rychle, tak s tím počítejte při přípravě přílohy. Při menší množství masa nezapomeňte ingredience dělit dvěma 🙂
Haderach
Já dělám hodně podobné, jen nedávám najednou kari a zázvor. Buď jedno nebo druhé.
Tak někdy zkus oboje, bylo to fakt moc dobrý.
Nejlepší úprava kuřecích prsíček jsou tyto a podobné směsy.Koŕeněné naložené výborné.Jen bych se obešla bez hranolek a hodila to na spoustu zeleniny.
To já sobě klidně taky, ale když máš doma fyzicky pracujícího chlapa, asi by to neklaplo.
Nojo to je pravda.
Synům bych to jen se zeleninou nedávala…
Děkuju! Budu mít rychtáře, až konečně dorazí mladí…a hrancolky jsou dobrý nápad, já dosud jen rýč.
R y c h l o v k u, r ý ž i
Nelze tady komtentovat halasně??
Díky za vysvětlení, tentokrát jsem se fakt nechytala – rychtáře jsem vyluštila, rýč teda ne.
Tak já rýč téměř bez přibrždění, ale u rychtáře jsem si neškrtla.
Recept bezva. Nakládání kuřích cancourků s oblibou provozuju a slibuju, že to zkusim přesně podle receptu, přestože mám poněkud odtažitý vztah k pytlíkovýmu českýmu kari. Zatím dostalo milost ve dvou receptech, kde si nedovedu představit nic jiného a navíc mi to chutná. 🙂
Můžeš halasně i hlasitě, ale my tě asi neuslyšíme 🙂
Přece bys nás o to nepřipravila.Někdy je to lepší než se pustit do hàdanek.Tedy rozhodně vtipnější?
Mám chybu v matrixu, nebo než jsem dopsala příspěvek, tak rychtář s rýčem zmizel???
Stačí se podivit a zase se to zjeví. Fakt jen nějaká zapeklitost…
Já jsem kdysi daaaavno něco podobného s velkým úspěchem dělala a v té době jsem se nemohla sušeného zázvoru ujist. Proste droga . Ale Mela jsem tam cela vajíčka a myslím ze i trosku mletého kminu . Je to fakt rychle hotové a moc dobre. Když jsem se chtěla blejsknout , udělala jsrm k tomu kulaté Bramboracky v livanecniku a podávala s houbami v octu . Noco, nesmejte se , tak bolo ???. Laka mě zkusit to podle tebe , i když tenkrát mě chvalili do nebe . Jo a byly tam stroužky česneku na plátky
Něco podobného občas dělávám, nedávám žloutky, když mám, tak místo cibule pórek, ten nedávám do směsi, ale nakrájený osmažím na oleji s nadrobno nakrájeným zázvorem a česnekem, pak přidám smažit okořeněné předem naložené maso. Příloha rýže.
Ještě mi tam chybí pórek a ořechy – to se dává až k osmaženému masu. Jinak to připravuju stejně.
Kecám, lupnu tam i worchester, občas i bylinky …. jak je zrovna chuť.?
Lososa ani lososí bříška jsem nesehnala, tak se včerejší ňamka odkládá, ale toto bych mohla spáchat. Kombinaci kari + zázvor jsem ještě nezkoušela…. Jen cecany nahradím stehýnkama… ??