aneb inspirováno Bramboračkou – recept 1587 (pečené ledvinky)
krůtí srdce 1 kg
1 velká cibule
sůl
pepř
2 stroužky česneku
10 dkg anglické slaniny (plátky)
drcený kmín
Srdce zbavíme tuku, zbytků dutých žil, podélně rozkrojíme a velice pečlivě z nich vymyjeme všechnu sraženou krev.
Nádobu s nepřilnavým dnem vyložíme polovinou slaniny, na ni dáme pokrájenou cibuli, česnek a narovnáme půlky srdíček. Osolíme, opeříme, pokmínujeme. Pokladme druhou polovinou slaniny, přiklopíme a dáme do trouby na 180° asi na hodinu. Poté odkryjeme a pečeme ještě asi 15 minut, aby slanina byla křupavá. Podáváme s bramborovou kaší.
Haderach
Omlouvám se za foto na dezertním talířku, nevečeřela jsem a než jsem stihla dojít ke stolu a vyfotit krásně naaranžované i s plátkem slaniny na kaši, bylo „rozhrabáno“. Tak alespoň pro představu.
Není poznat, že je to malý tatlířek a buď ráda, že vůbec něco zbylo – já šla jednou pro tablet – mezitím teblefón, a než jsem přišla, zbyly drobky..?
Ja to mela tak pekne naaranzovany … no nic 😉
Je to moc dobry, manzel nemuze ledvinky a tohle mi BOYE dobre poradila. Veprove srdce by se asi muselo pect mnohem dele, odhaduju alespon hodinu a pul.
Zkusím tak udělat krůtí nebo kachní žaludky.
Ty bych mozna i predvarila…
Ty Ledvinky byly famózní a krutí srdíčka mám ! Také jsou ve frontě : nakladane kuřecí a gratin s lososem . Kousky s tvarohem až pro bandu ????
Jelikož nám pečené ledvinky dle Evy chutnaly, zkusím i tuto variantu – jen ta krůtina je v našem maloměstě hůře sehnatelná. No povedu v patrnosti a až se nějaké to srdce do cesty připlete, skončí na talíři (tentokrát jsem při velkém nakupování měla smůlu a ani vepřové nebylo ?) Tak příště … ?
Já teď chtěla kousek krůtího stehny na upečení a kousek na čevabčiči, ale ani v Třebovli v podnikové prodejně nebylo. Pak až náhodou v Sázavě.