(1640) KFC strips

500 g kuřecích prsou

Marináda:
100 ml vody
1 KL  pálivé papriky
1 KL sladké nebo uzené papriky
1 PL soli
1,5 PL solamylu
1 KL  kari
1 KL  pepře
1 KL  oregana

Na obalení:
250 g hrubé mouky
1 KL pálivé papriky
1 KL sladké papriky
1 PL  soli
1 PL solamylu
1 KL  kari
1 KL  pepře
1 KL  oregana

Nejdříve nakrájíme maso na kousky, jaké nám budou vyhovovat. Dáme ho do mísy a  přidáme vodu a koření na marinádu. Všechno společně důkladně promícháme a dáme nejméně na 1 hodinu do lednice.

Mezitím si  připravíme  obalovací směs. Maso před vložením do moučné směsi musí být mokré, takže ještě jednou zamícháme. Kousky masa se  ve směsi  snažíme prohazovat, aby  na něm mouka ulpívala ne úplně stejnoměrně.

Ihned po obalení smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje – fritovací hrnec není vhodný, mouka opadává a všechen olej byste pak vylili. Obalujte si kousky těsně před smažením, ne předem, mouka nesmí zvlhnout.

Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

24 komentářů: (1640) KFC strips

  1. sharka.68 napsal:

    ahoj Helo,
    mojí marinádou na KFC křídla,stripsy nebo stehýnka, je podmáslí…pěkně 24 hodin máčené kuřecí kousky, následně okapané a obalené v křupavých kukuřicových lupíncích s kořením nebo panko strouhance s kořením…ještě přidávám do obalovací směsi sušenej česnek…..

  2. Jana Macůrková napsal:

    Mě kupodivu, ač nemám ráda ostré omáčky, chutná právě ta z KFC, kterou dávají k těm kouskům z kuřete – je to pravděpodobně tabasco, zkoušela jsem ji, a je to hodně podobné.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já teda nejsem zrovna příznivce kfcéček či mekáčů, ale …… nedávno jsem o tom slyšela přednášku od jednoho kolegy, který tvrdil, že křupavost jim nedělají lupínky, ale právě ta marináda a následné obalení v mouce. On dokonce tvrdil, že do marinády přijde ledová voda. A jeho poslední bylo, že tam patří kajenský nebo bílý pepř. Jo, vlastně ještě jedno, že se to v mouce musí prohazovat delší dobu, to že udělá tu správnou strukturu.
    A ty omáčky – mají sýrovou, kepuč – ten předpokládám jen u nás, tatarku, česnekovou omajdu, BBQ a Sweet Chilli omajdu. A to nejsem tak chytrá, stačilo si najet na káefcéčko a omajdy si vyhledat. Barvou by odpovídala jen ta sýrová, ale pálivá by asi nebyla.

  4. Jiřina napsal:

    Já tedy v KFC moc ráda beru „kyblík“- 12 kousků kuřecího masa když ho mají v akci, myslím že za 145,-Kč a k tomu 3 omáčky, které si vyberu. Možná jsem divná, ale to nelením každé úterý/jediný den kdy je sleva/jet do Brna k hlavnímu nádraží pro kyblík. Teď nevím, kdy zase bude.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..