(1653) Krupeto s houbami

400 g velké kroupy (ječné nebo pšeničné)
50 g sušených nebo 1/2 kg čerstvých hub
2 lžíce oleje
5 stroužků česneku
lžička majoránky
Kroupy uvaříme do měkka, osolíme, vmícháme česnek, olej a majoránku a houby (sušené předem namočíme si na hodinu do vlažné vody), přendáme na vymazaný pekáček.
V troubě zapékáme asi 1/2 hodiny, můžeme občas promíchat. Kdo má rád na okraji spečenou kůrčičku, nepromíchává.

Dneska vařila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1653) Krupeto s houbami

  1. Iva Janovská napsal:

    Jani, už podruhý během tejdne jsi mě přiměla, abych vyprostila sušený houby.
    Zapekla jsem v troubě a štrejchli jsme si, vyškrabovali jsme přímo z pekáčku :-).

  2. kolma60pusi napsal:

    Doporučení pro případné prvničky ve vaření krup:
    Podobně jako u sušených hub je dobré kroupy předem namočit. Aspon moje teta to tak při zabijačce dělávala.

  3. lida.f napsal:

    Vypadá to dobře a určitě i výborně chutná. Sušené houby nemám, ale šlo by to myslím i se žampiony. Takže v pondělí udělám k obědu s nějakým dobrým zeleninovým salátem nebo sterilovanou okurkou.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..