(1657) Škvarková pomazánka

20 dkg škvarků
2 jarní cibulky
2 nastrouhaná na tvrdo uvařená vejce
1 stroužek česneku
1 PL hořčice plnotučné
1 PL sádla
3 kyselé okurky
sůl a pepř

Cibule je na posypání, ne do pomatlánky, na to nezapomínejte.

Rozmixujte škvarky s česnekem a sádlem, přendejte do misky, přidejte hořčici, nastrouhané vejce, okurku, sůl pepř a zamíchejte. Nechte odpočinout v lednici a mažte na pečivo. Jako oblohu dejte pokrájenou cibuli nebo salátek.

Recept poslala Úsměvka: „Já připravila salátek – čínské zelí, okurka, ředkvička a balsamiko.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

38 komentářů: (1657) Škvarková pomazánka

  1. lida.f napsal:

    Výborná pomazánka, dělám ji stejně, jen nedávám sterilované okurky. Ale přijde mi to jako skvělý nápad, tak příště dělám s okurkami. A salátek taky vypadá silně jedle.

  2. Vera M. napsal:

    Určitě je výborná, neměla jsem ji – nepamatuju – v ? mají moc dobré škvarky a mám mangalicové sádlo, tak si ji na víkend udělám . A máš to moc lákavě naservirované ✨????

  3. a.rena napsal:

    Když jsme ještě dělali pravidelně zabijačky, trochu škvarků se nechalo na jídlo, zbytek jsme pomleli, rozehřáli a horké naplnili do sklenic, zavíčkovali a nechali vychladnout. Nekazilo se to a měli jsme polotovar pořád nachystaný buď na pomazánku (stejnou jako Úsměvka) nebo na krajanec nebo se třeba přidávaly do fazolové polévky a tak.

  4. 60anda napsal:

    Proč se nesmí dávat cibule do pomazánky, já ji tam normálně nakrájím a nic se neděje. Dělávali jsme to tak i doma.

  5. jarybarka napsal:

    Jé škvarková tu já trašně ráda.Díky za připomenutí?

  6. BOYE napsal:

    Já tedy musím říct, že pomazánku mám ráda skoro každou. Ale pokud jde o škvarky, tak ty mám nejradši jen tak. Třeba i pomleté, ale bez dalšího vměšování. Když už jsou na chlebu, klidně si je čímkoli obložím, přimáznu hořčicí…, ale vítězem jsou vždycky ty vlažné, jen posolené.

  7. kvetula.v napsal:

    No joooo… škvarková pomatlánka mi nějak z hlavy vypadla . Mám před týdnem vyškvaříno a škvarečky jsou dva druhy – jedny v sádle na chleba namazat a druhé „suché“ .. chystám se na škvarkové placičky , ale je jich dost, i na pomatlánku zbude . Dělám podobně – vlastně stejně, jen bez okurek – takže vyzkoušíme a uvidíme, co víc zachutná.
    Jinak i salátek jedna báseň ? ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..