…..hodně používám růžovou himálajskou. Taky solí trochu míň, ale je krásná. A už je i skoro levná. Holky mi daly přednášku o škodlivosti soli, tak solíme míň, zato labužně. Na nejobyčejnější vaření je dobrá i modrá alpská.
Takovou tu obyč kuchyňskou už nekupuju. Připadá mi, že je vytěžená po zimě z příkopů u silnic. Pro snížení příjmu sodíku se prodává Vatel se zelenou etiketou. Po vyzkoušení si s ní solíme tak chleba se sádlem, připadá nám ve větším množství nahořklá. Ale Vatel obyč. je dobrá mořská a nedá se s ní nic zkazit. Nicméně mezi mořskýma se dá vybrat (stejně jako si naběhnout ) i v obyčejných pytlíkách. A zcela ujíždím na kala namak. S tou se dá udělat vajíčková pomazánka i zcela bez vajec, ale je třeba jí přijít na chuť a naučit se jí dávkovat. Ale je krásně černá!
Svoje zkušenosti s různými druhy soli do komentářů připsala BOYE
Děvčata, podařilo se nám dát pod stejným číslem dva recepty (kdysi dávno). Vyřešila jsem to tak, že jsem vždy jeden přečíslovala a přesunula sem dopředu. Děkujeme za pochopení.
Jani, já teda zrovna číslování nesleduji, takže tak 😉
Já teda himalájskou začala taky používat a např. vaječná pomatlánka je naprosto dokonalá a nemá konkurenci, 👍👍
Já jsem si nějak všimla, že mám uložený seznam receptů, ale jen do čísla 1000, a tak jsem ho chtěla doplnit. No a zjistila jsem nějaký chyby, tak je odstraňuji. No a pokud je číslo 2x, nejjednodušší je jeden recept přeřadit ho dopředu.
a máš doma himalajský slaný prkýnko??
Já miluji havajskou černou sůl. Dobrá je taky Maldonská sůl. Kdysi se dala koupit i španělská vločková sůl. Maldonská je ale lepší podle mne.
Na soli jsem ulítlá, vždy si z mých cest do dálek kupují místní mořskou sůl.
Pro lidi s vysokým tlakem, mame vlastni zdroj soli..jmenuje se SALKA..da se sehnat ve tdrave vyzive nebo na netu..nekde i v lekarnach..pul kila je za 45 kaček…
Já solím minimálně, ale zuksila bych tu SALKU..