celé vykostěné kuře
kremžská hořčice
slanina
3 vejce natvrdo
2 cibule
kyselé okurky
sůl
pepř mletý i celý
bobkový list
nové koření
sůl
Vykostěné kuře položíme kůží dolů a opatrně rozklepeme na plát. Dáváme pozor, abychom nenechaly „díru“. Osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, poklademe slaninou, celými natvrdo uvařenými (jasně, že oloupanými 🙂 ) vejci, kyselými okurkami a na proužky nakrájenou cibulí. Zavineme a zajistíme jehlami nebo kuchyňským provázkem. V pekáčku si rozpálíme trochu oleje, zesklovatíme cibulku a opečeme roládu ze všech stran. Podlijeme vývarem, přidáme dva bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře a pečeme přikryté v troubě do změknutí asi hodinu. Na posledních 10 minut odkryjeme, aby nám roláda zezlátla.
Podáváme s rýží nebo šťouchanými brambory.
Variace: po upečení roládu vyndáme, vylovíme koření, šťávu přelijeme do kastrůlku, zahustíme záklechtkou a vytvoříme tak omáčku. Pak můžeme podávat i s knedlíkem.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Dobrota sama, letní jídlo, dávám dijonskou hořčici a nedávám bobkový list. Zkusím, díky