(1722) Buchta s bezovým květem

3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru písek
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3/4 hrnku oleje
1 hrnek mléka
citron
bezový květ
rum

Recept poslala Sharka: „Základ je standard na olejovou bábovku se šplouchem rumu a ostříhaným bezovým květem, vymačkaným citronem a nastrouhanou kůrou … je to výborný.“

 

A já dodávám – kdo to chce zkusit, tak honem, ještě kvete, ale někde už je to nadoraz. A pro začínající kuchařky – pozor na mšice,  na bezu jich bývá víc než dost.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

42 komentářů: (1722) Buchta s bezovým květem

  1. Ivana P. napsal:

    já jsem jednou dělala bábovku s bezovým sirupem 🙂 s květy by mě to nenapadlo

  2. lakysa22 napsal:

    Já bych to zkrausila, ale kolem to roste u parkovišť. Pošlu snaše, jestli neupeče, snad kvítka natrhá…

  3. sharka.68 napsal:

    šanci mají na Vysočině, tam jsem pekla i já,tam minulej víkend bez začínal kvést, alespoň kolem Bystřice nad Pernštejnem..
    na řezu to taky vypadá dobře….polovina strávníků si myslela,že jsem tam dala špenát 😀 , po ochutnání je to přešlo….
    dík za ty mšice…

  4. Jiřina napsal:

    Buchta bude určitě výborná, bez znám sušení, sirup i smažení, ale do buchet mě nenapadlo. Ten citron v buchtě je výborný, šťáva srazí sladkost. Určitě vyzkouším, u nás ještě nějaký kvete, chce to vybírat poctivě, mšice jsou všude – potvory. 🙂

  5. Vera M. napsal:

    Uvažovala jsem , ze by z toho byl dobrý dort , ale Škoda tu chuť promazavat nějakým krémem s úplně jinou chutí

  6. Haderach Kwisatz napsal:

    Zajisté jste si povšimly, že jsem vyměnila obrázek – Sharka poslala foto buchty na řezu a to jsem teda musela, FAKT to vypadá jako se špenátem.

  7. Alena Ryšková napsal:

    no to je nápad! kosmatice a bez vůbec miluju. Ráno cestou do práce si vždycky nějaký květ utrhnu a šoupnu ho do vody, celý den dolévám vodu a rochním si. Ono to uvolní ty kvítečky, tak to cedím zubama, ale mně to neva. A jak tak koukám na foto, nejsou to ty mšice, že ne :).
    A jinak Vás fšecky pozdravuju, už Vás nějakou dobu čtu, až teď jsem sebrala odvahu se přihlásit.

  8. Cinda napsal:

    děkuji za přivítání, já na to jméno zase tak háklivá nejsem, klidně to může zůstat takto :). krásný den!

  9. jarybarka napsal:

    Hned jsem posílala recept snaše.Bez je tu právě v květu.
    Ten nápad je bezvadnej.
    Díky Šárko ?

  10. BOYE napsal:

    No, u nás právě rozkvetl. Chci sirup a, sfiňa, furt prší. To mi toho voňavýho moc nezbyde. Tak snad pojede za tejden ze Šumavy někdo hodnej a před odjezdem natrhá. Tady je tak na kosmatice. a pokud se oddeští, tak by možná na tu buchtu mohlo dojít. Dorostenka votravuje, že chce péct…

  11. kvetula.v napsal:

    Recept je velmi zajímavý, jen by u nás neprošel -mužskýmu černý bez smrdí, tak přes to nejede vlak? Sama pro sebe nepeču, jinou oběť nemám….. Ale zkusím aspoň limonádu, tu si můžu upíjet po troškách sama….?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..