3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru písek
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3/4 hrnku oleje
1 hrnek mléka
citron
bezový květ
rum
Recept poslala Sharka: „Základ je standard na olejovou bábovku se šplouchem rumu a ostříhaným bezovým květem, vymačkaným citronem a nastrouhanou kůrou … je to výborný.“
A já dodávám – kdo to chce zkusit, tak honem, ještě kvete, ale někde už je to nadoraz. A pro začínající kuchařky – pozor na mšice, na bezu jich bývá víc než dost.
já jsem jednou dělala bábovku s bezovým sirupem 🙂 s květy by mě to nenapadlo
loudili kosmatice, ale to bych nad tím stála několik hodin a smažila, než by řekli dost…tak mne osvítil nápad….
Tak u nás by to bylo hotové hned , neloudil by nikdo. Babička kosmatice dělala ale v naší rodině se to neujmulo.
Všem co to mají rádi přeju dobrou chuť , zcela upřímně.
Já bych to zkrausila, ale kolem to roste u parkovišť. Pošlu snaše, jestli neupeče, snad kvítka natrhá…
šanci mají na Vysočině, tam jsem pekla i já,tam minulej víkend bez začínal kvést, alespoň kolem Bystřice nad Pernštejnem..
na řezu to taky vypadá dobře….polovina strávníků si myslela,že jsem tam dala špenát 😀 , po ochutnání je to přešlo….
dík za ty mšice…
No, já si právě minulej tejden trhala na kosmatice (na slano, s bramborem a domácí tatarkou) a mohla jsem se z těch mšic pos….zbláznit. Vobaleno!
Jj, to je pravda. Jen tu nějak neřeším, zda to má vliv na alergiky …. myslím tu upečenou buchtu, páč na květy jsem alergická.
Ale recept vypadá velmi dobře. ???
Tak dávej bacha kočko – květák je taky květ ?
já mám alergii na pyly, nakejchala jsem se u toho dost, ale v buchtě mi to nevadilo…..
Buchta bude určitě výborná, bez znám sušení, sirup i smažení, ale do buchet mě nenapadlo. Ten citron v buchtě je výborný, šťáva srazí sladkost. Určitě vyzkouším, u nás ještě nějaký kvete, chce to vybírat poctivě, mšice jsou všude – potvory. 🙂
si tak Jiřino myslím, že by šel v zimě, do buchty i sušenej….ale asi pak trošku víc mlíka , do těsta…nebo rumu 😀
Rumuuuuuuuuuuuuuuuuuu 🙂
Jasně rum !
Uvažovala jsem , ze by z toho byl dobrý dort , ale Škoda tu chuť promazavat nějakým krémem s úplně jinou chutí
Zajisté jste si povšimly, že jsem vyměnila obrázek – Sharka poslala foto buchty na řezu a to jsem teda musela, FAKT to vypadá jako se špenátem.
Je to hezký a překvapí!!?
no to je nápad! kosmatice a bez vůbec miluju. Ráno cestou do práce si vždycky nějaký květ utrhnu a šoupnu ho do vody, celý den dolévám vodu a rochním si. Ono to uvolní ty kvítečky, tak to cedím zubama, ale mně to neva. A jak tak koukám na foto, nejsou to ty mšice, že ne :).
A jinak Vás fšecky pozdravuju, už Vás nějakou dobu čtu, až teď jsem sebrala odvahu se přihlásit.
Tak mezi ten náš babinec vítej. Jen je tam nějaký malý zmatek, zobrazuješ se jinak než je teď uadáno. Poprosím Pavlínku, ať to dá dohromady.
Tak pokud trváš v tomhe jediným komentáři na „Cinda“, tak to bych musela ten komentář vymazat a ty bys ho napsala znova. V uživatelích už jsem to opravila. J.
Vítej moje jmenovkyně za svobodna 🙂 Já sem nakukuju denně, ale pro nedostatek času z rodinných důvodů nepřispívám, ani nekomentuji, ale tahle shoda příjmení mě přiměla se přihlásit. Jinak je mi moc líto, že ničím nepřispívám a jen si sem chodím pro zlepšení nálady. Až mi moje velké povinnosti skončí, tak se určitě polepším. Takže ještě jednou vítej .
Patřilo pod Alenu Ryškovou.
Tož vítej, děfče!
Musím Ti to tady představit : jsou tu prima holky, jen jedný se vxhejbej, je to baba hubatá a nepřející, řïká si Lakysa?
Moc ráda Tě tu Cindo vidím!!??
neboj, to jsou ty š´topky…nestřihala jsem to pomalu a čistě jen květy, nebylo tolik času 😀 a mšice fakt néééé, brrr…já mám problém obracet obrázkový knížky Ondřeje Sekory a do jídla bych si je nedala…ani ostatním ne….
děkuji za přivítání, já na to jméno zase tak háklivá nejsem, klidně to může zůstat takto :). krásný den!
Zdravim! 🙂
Taky zdravím! ?
Vítej v klubu, Cindy ?
Ahoj! 🙂
Vítej :-).
Vítám další novou dušičku – ať se Ti u nás líbí ??
Ahoj a hned zítra rano šlubu květy do vody do práce ?
Vitám tě . Zdravím.
Taky vítám Cindy.Těším se na tvoje recepty.
jé,ty si říkáš jménem mojí milovaný medvědice z Médi Bédi 😀 …
Hned jsem posílala recept snaše.Bez je tu právě v květu.
Ten nápad je bezvadnej.
Díky Šárko ?
nemáš zač, ráda jsem přispěla bezem do mlejna 😀
No, u nás právě rozkvetl. Chci sirup a, sfiňa, furt prší. To mi toho voňavýho moc nezbyde. Tak snad pojede za tejden ze Šumavy někdo hodnej a před odjezdem natrhá. Tady je tak na kosmatice. a pokud se oddeští, tak by možná na tu buchtu mohlo dojít. Dorostenka votravuje, že chce péct…
Mě už ten déšť taky leze na mozek. Pod zahradou mi odkvétá lán heřmánku a bez už taky začíná opadávat. Z čeho si budu v zimě vařit čajík ;-( ?
Tedy ta voda je nespravedlivě dělená – u nás občas trochu skrápne. Mohla bych trhat cokoliv, ale při tom suchu nic moc neroste ?
To mi povídej tady prší každý den.A teď bez přestávky od včerejšího večera leje. Budou povodně?
A nejhorší je, že je mi zcela jasný, že voda nad zlato. Nikdy jsem si poslední dobou nestěžovala, když pršelo. Jsem bojovník za zachování vody v krajině, říkají mi hydroterorista… Ale do pytle, jeden den na bez deště by mohl vyjít, ne??? Jen do zavonění bezinek. (Daleko míň mi vadí, že venku visí už tři dny prádlo a furt je stejně mokrý.)
Recept je velmi zajímavý, jen by u nás neprošel -mužskýmu černý bez smrdí, tak přes to nejede vlak? Sama pro sebe nepeču, jinou oběť nemám….. Ale zkusím aspoň limonádu, tu si můžu upíjet po troškách sama….?