nové brambory
tvaroh (pokud možno domácí)
máslo
sůl
Nové brambory oškrábeme a dáme uvařit do slané vody.
Po uvaření ocedíme, posypeme rozdrceným tvarohem – tady je dobrý trochu tužší, čili déle zahřívaný (viz recept č. 1715) a polijeme rozpuštěným máslem.
A rychlá večeře je na stole.
Pozn: kdo má rád, může místo másla polít smaženou cibulkou.
Na nové brambůrky z vlastní sklizně se už těší Jana Macůrková
Moment, jako cibulku na ten tvaroh?
To si dávala teta, tu cibulku dělala jen světlou, druhá teta si dávala na ten tvaroh lžičku cukru. Jo, chutě jsou různé.
To jo 🙂
To mi v dětství vařila babička, brambory, máslo a tvaroh. Nikdy nebyla Cibulka, tvaroh vždy měkčí. Ten klasicky, fakt dobrý.
U nas se k tomu dava mekky tvaroh, smichany se zakyskou, osoleny. Brambory jen polit maslem. Tvrdy tvaroh na tom nemam rada.
U nás taky a sypeme šnitlíkem.
Přesně tak. Měkký tvaroh. Já nemám rada tvvrdy tvaroh, dusi mne.
Kuci kuci kuci , u nás ta zakysaná, kdysi dávno nebyla , jen tvaroh se používal . Ale dnes už vyhrává zakysaná na celé čáře
já strouhanej z jaroměřický mlíkárny, na meruňkový knedle…s cukrem,máslem a skořicí,to je lahoda…