(1764) Kuřecí plátky s tatarskou omáčkou

1/2 kg  kuřecích prsou
sůl
pepř
4 lžíce tatarské omáčky
2 stroužky česneku
hladká mouka
olej

Kuřecí prsa nakrájíme na 2 cm silné plátky, osolíme a opepříme. V misce si smícháme tatarskou omáčku s drceným česnekem. Kuřecí plátky marinádou potřeme a  necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Maso je pak  křehké  a šťavnaté. Potom maso  zlehka obalíme v mouce a ihned smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Necháme okapat na ubrousku.

Variace: místo tatarky použijte majolku + česnek (klidně i sušený), sladkou papriku (maličko!) a špetku chilli.

A omlouvám se za servis, vedle brambor je salát coleslaw, který z důvodu potravinové alerige můžu doma jen já – takže ho dělám jen maličko a dávám si ho rovnou na talíř  🙂 Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (1764) Kuřecí plátky s tatarskou omáčkou

  1. a.rena napsal:

    Není třeba se omlouvat, dala bych si to z fleku. Maso s majonézou je fakt moc dobré, tatarka mě nenapadla. S česnekovou majonézou jsem kdysi několikrát pekla králíka a taky to bylo moc dobré. Takže díky za připomenutí a kuřízek v této úpravě udělám určitě.

  2. jarybarka napsal:

    Mě by nikdy nenapadlo marinovat maso v tatarce nebo majonéze.Ale kuřecím prsa si o marinádu říkají tak zkusím ráda.A ten coleslaw?Ten letím udělat hned teď.z nového zelí mladé mrkvičky…mňam

    • sharka.68 napsal:

      tak to jsme dvě, já tyhle věci nevyhledávám ani k masu, já barbar mám ráda pepř,sůl, papričky nebo trošku pomleté carolina reaper, případně čerstvé bylinky…
      moje máti má ráda nové brambory s tatarkou, ale jí to, když s ní nejsem..nedělá mi to dobře..
      ale česnekovou pomatlánku nebo coleslaw, tam majonézu toleruju… 😉

      Helo,vypadá to hodně dobře…

  3. lakysa22 napsal:

    Vůbec se neomlouvej, vypidá to moc dobře. Já jsem dosud dávala kuřtecí do jogurtové m a r i n á d y s čensekem, prý chutnalo. (Omlouvám se, pořád mi naksakuje marmeláda)😁

  4. Vera M. napsal:

    To jsem nikdy nedělala, ale všechno , co pozvedne kuřecí prsíčka , beru 😉. Já jsem stehýnková, ale Němčouři ( aktuálně zde ), jen prsa . Kuřecí , krůtí. Takže mi to bodne a vyzkouším .

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jaj, to jsem kdysi dělávala a už zazdila, teda z majolky. Díky za připomenutí, Hadérko.
    Jen ten salát Coleslaw, zelí mám ráda, mrkev taky, vlastně mám ráda všechno z toho salátu, ale dohromady ho nějak nemusím. Udělám jiný, taky zelený

  6. Jiřina napsal:

    Kuřecí maso mám moc ráda, nejraději stehna, ale když se prsa naloží a bude to vypadat jako na obrázku, tak olíznu i talíř. A salát coleslaw k tomu, tak to je bonus. Můj děda by pořád jedl nějaké máčky, ale já bych taková jídla mohla denně, vlastně by mi stačil jen salát.

  7. Francizska napsal:

    Vypadá to moc dobře, hned bych si dala. Mňam.

  8. kvetula.v napsal:

    Věřím, že to bude prudce jedlé i ze stehenních plátků a proto vyzkouším. A možná jen s tím coleslawem – bez brambor 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..