(1766) Bylinková sůl

hrubá mořská sůl (pokud možno bez fluoru)
čerstvé bylinky dle obliby a dostupnosti

Bylinky drobně pokrájíme, hodně rozetřeme se solí a necháme dobře proschnout. Přidáváme do pokrmů nebo pomocí mlýnku přisolujeme saláty a pod…

Recept poslala Květoslava a píše: „Dělám si většinou směsi – kopr s bazalkou na saláty, libeček, šalvěj, kudrnku, celer, tymián, rozmarýn do omáček, polévek i některých salátů, dobrá je i do bylinkových housek , které s ní i posypu. Jednodruhová – celerová je výhradně do Bloody Mary (bez alkoholu 😉).

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

30 komentářů: (1766) Bylinková sůl

  1. jarybarka napsal:

    Bylinkovou sůl si dělám doma taky,ale ze sušených bylinek a používám vždycky nějakou směs v různém poměru.bylinky si sušim doma pak smicham se solí.používám ji vlastně stále. Tuhle jsem málem dala i špetku do nějaké buchty.😊

  2. Vera M. napsal:

    Myslím , ze by to byl super dárek na Vánoce pro holky . Jen vychytat tu správnou . Já pro sebe určitě libeček a holkam spíše bazalkové apod . Chce to promyslet

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Dobře Ty 👍👍👍
    Musím se přiznat, dobrovolně bez nátlaku, že mne to nikdy nenapadlo.

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Holky, marně tady přemýšlí, co budu dělat jako důchodce celý den? Ptám se vážně …..
    Já jsem minimálně 9 hodin v kolbence, potom vařím, zavářím, smažím, peru, uklízím, mám tu vnoučátko pomalu každé prázdniny, zajišťuji dětičky, které jezdí, do toho mám 2 maminy na starosti a musím stíhat.
    Opravdu si budu stěžovat na nedostatek času, jako většina důchodců?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..