(1768) Pizza od sousedů

500 g hladké mouky
2 lžičky soli
300 ml vlažné vody
4-5 g čerstvého droždí

Prohnníst vše dohromady a bochník nechat 2 hodiny pod mokrou utěrkou svému osudu. Pěkně to vykyne. Pak to rozdělit na 4 menší bochánky a zase nechat pod mokrou utěrkou vykynout. V originál receptu je,  že dalších 6 hodin, ale stačí klidně i jen 2-3. Poklást dobrotami dle vlastní chuti a fantazie.
Peče se v troubě na 220° asi 8 minut nebo na pizza kameni v zakrytém grilu 5 minut na 250 °.

Poslala dcera Věry M. a Věra k tomu vzkazuje: „Recept mi poslala dcera na požádání, protože ji dělají hodně často, hlavně o víkendech pro návštěvy při grilovačkách na terase. Dává hlavu na špalek, že těsto je ok (mě udivuje, že tam není olej).“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (1768) Pizza od sousedů

  1. sharka.68 napsal:

    vypadá to dobře, takový hodně nadejchaný..já teda raději tu tenkou slupku těsta, al ena domácí grilovačku a i jako „suchou placku“, jen s rozmarýnem a česnekem a trochou oliváče a soli,jako přílohu k masu a zelenině na grilu,si to dovedu dobře představit..a kdyby se to pak rozřízlo a naplnilo..taková ala pita placka s trhaným masíčkem a zeleninkou a trochou nějaký omajdy…no,já za sucha, k tomu vinnej stříček…nohy na trnoži..labůžo..
    PS. a k snídani jsem před chvílí dopila studený kafe….

  2. jarybarka napsal:

    Hmm.já pizzu strašně ráda.Kromě kupovaný mražený. Asi jak říkáš Věrko by snesla kapku oleje.Pŕece jenom tuk je nosič chutí, ale na druhou stranu „když jim to tak chutná „…
    Taky mám ráda tu tenčí, ale svého času jsem dělávala kynutý zeleninový koláč do práce koleginím a byl vyšší a byl v mžiku okamžitě pryč.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já teda nepatřím mezi milovníky tohoto druhu jídla. Kecám, v Itálii si jí dám s chutí, ale tam tak nějak patří.
    Ale k receptu, zaujalo mne to kynutí pod „mokrou utěrkou“, protože tam teplo být nemůže.
    Jak píše Sharka, vyzkoušela bych to jako placku s bylinkami k polévce či k masu. Určitě to bude výborné.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..