(1796) Lepivka

3 kuřecí prsa
maizena
vejce
hladká mouka
1/4 KL soli
1/4 KL pepře
1 KL sladké  papriky
Na omáčku:
2 PL octa (tuzemského)
2 PL medu
4 PL sojovky
1 PL hnědého cukru
5 PL sladké chilli omáčky a prudší povahy přihodí větší či menší špetku chilli vloček

Napřed si připravíme omáčku – veškeré ingredience dáme do rendlíku a svaříme dohusta.

Kuřecí prsa nakrájená na kousky obalíme v maizeně, pak v rozšlehaném vejci, nakonec v hladké mouce smíchané se solí, pepřem a paprikou (v podstatě  lze přidat jakékoliv koření dle chuti).  Osmažíme v oleji do hněda a  vkládáme do předem připravené omáčky.

Po přidání masa posypeme sezamovým semínkem, promícháme, aby se maso hezky obalilo.

Recept poslala Devětapadesátka: „Já podávala s kuskusem, kam jsem přidala kostičky syrové papriky a celé jsem posypala jarní cibulkou a koriandrem (nojo, já vím…)“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

21 komentářů: (1796) Lepivka

  1. a.rena napsal:

    Juuu, tak tento recept předám zeťovi, ten taková jídla miluje. A hústa má vyložená ne plechem, ale přímo šamotem. A pak od něj ochutnám. Přiznám se, že cukr a med s masem pro mě moc ne-e. Ale vypadá to nádherně, že se podle obrázku sliny sbíhají, to jo.

  2. sharka.68 napsal:

    no, na mne málo koriandru a málo pálivý, ta sladkost to vždycky stáhne, ale „karolínský smrťák“ to jistí… s kuskusem to nemusí bejt špatný….vypadá to jako dortík 😀

  3. jarybarka napsal:

    Já se napřed lekla: jméno to má jako nějaká nemoc!
    ALE na fotce to vypadá moc pěkně. Ani to není nijak složité. A určitě stojí za vyzkoušení.👌

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    A než se někdo zeptá, co je „karolínský smrťák“, tak : Carolina Reaper je hybridní chilli paprička druhu paprika čínská (Capsicum chinense), kterou v roce 2012 vypěstoval Ed Currie ve městě Rock Hill v Jižní Karolíně pod původním označením HP22B. Tento hybrid vznikl křížením papričky Bhut Jolokia (až do roku 2007 nejpálivější papričky světa) a červené papričky habanero.
    V roce 2013 byla Carolina Reaper zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. Podle testů, které provedli studenti jihokarolínské Winthropovy univerzity, může na Scovilleově stupnici dosáhnout až 2 200 000 stupňů pálivosti. Odsunula tak dosavadní rekordmanku v pálivosti papričku Trinidad Moruga Scorpion na druhé místo.

  5. lakysa22 napsal:

    Já – nekoukajíc na nazzev – jsem si myslela, že je to dort 😝

  6. Francizska napsal:

    Tak jsem recept viděla, uvařila. Moc chválím. Vynikající. Moc hezky naservirovane.

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Název zvláštní, jídlo vypadá vynikajícně.
    Tož ukládám a určo vyzkouším, jen to pálivé asi neklapne 🤔
    A klobouk dolů, nádherně naservírované 👍👍👍👍

  8. kvetula.v napsal:

    Nooo… snad nic nepokazím, když cecany nahradím stehenním plátkem a koriandr jiným bejlím, to ostatní totiž mám a tenhle „dortík“ vypadá tak lákavě, že ho spáchám velmi brzy. 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..