600 g kuřecí maso (prsa nebo stehenní řízky)
lžíce kari madras
lžíce solamylu
máslo (+ lžička oleje)
cibule
šlehačka
sůl
lžička sojové omáčky (nemusí být)
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, promícháme s kari kořením a solamylem. Rychle opečeme na směsi másla a oleje, přidáme nakrájenou cibuli (a sojovou omáčku) a smažíme, dokud cibulka nezesklovatí. Zalijeme šlehačkou a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí. Dle chuti dosolíme. Jako přílohu dáváme rýži nebo těstoviny.
Tip: dá se udělat i vepřové, ale tam je potřeba zvolit jiný postup – zesklovatět cibuli, zasypat kari, přidat maso a podusit do změknutí. Pak teprve zalít šlehačkou.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Skoro stejně dělám kuřecí závitky na kari. Plátky masa naplním vším, co je po ruce, osmažím na oleji, aby se maso zatáhlo, vložím do připravené kari omáčky a dusím. Na konci přidám smetanu a podle potřeby dosolím a dohustím. Příloha rýže.
Kuře i vepřové na karí dělám také téměř stejně, někdy k masu před dohotovením ještě přidám na proužky nakrájený paprikový lusk (jen tak, aby změknul, ale nerozvařil se), nebo na trošce másla podušené houby (pokud možno světlé – bílé hříbky, růžovky, holubinky, aby omáčka neztmavla). Jest vyzkoušené a dobré. 🙂
Ono je toto jídlo vlastně stejné, jako na paprice. Akorát je tam karí.
Nevadí, já ho mám ráda, i když jsem to ještě nikdy nezkoušela. Co není, to může být.