(1800) Rybíz à la brusinky II.

2 kg červeného rybízu
1/2 l vody
1/2 l cukru (krystal, krupice)
kousek celé skořice
125 ml tuzemáku (rumu)

Rybíz odstopkujeme a nasypememe do vody v hrnci. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
Přidáme cukr a skořici a za stálého míchání vaříme dalších 10 minut. Hrnec odstavíme, přidáme rum, řádně promícháme a naplníme skleničky.
Otočíme dnem vzhůru, popřípadě zavaříme cca 10 minut.

Recept poslala Úsměvka

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1800) Rybíz à la brusinky II.

  1. kvetula.v napsal:

    Zatím nikdo přebytečné červené kuličky nenabízel a na brusinkoviště jsem ještě nedošla, tak ani nevím, jestli nějaké budou (těch je velká úroda málokdy)… No sezona ještě neskončila, tak uvidíme …

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..