2 kg červeného rybízu
1/2 l vody
1/2 l cukru (krystal, krupice)
kousek celé skořice
125 ml tuzemáku (rumu)
Rybíz odstopkujeme a nasypememe do vody v hrnci. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
Přidáme cukr a skořici a za stálého míchání vaříme dalších 10 minut. Hrnec odstavíme, přidáme rum, řádně promícháme a naplníme skleničky.
Otočíme dnem vzhůru, popřípadě zavaříme cca 10 minut.
Recept poslala Úsměvka
Zatím nikdo přebytečné červené kuličky nenabízel a na brusinkoviště jsem ještě nedošla, tak ani nevím, jestli nějaké budou (těch je velká úroda málokdy)… No sezona ještě neskončila, tak uvidíme …
On se někdo najde, kdo bude mít hodně červeného rybízu ….. myslím si, že by to šlo i z černého, ale nezkoušela jsem
Černý rybíz nemusím – ani jostu
To jsi můj člověk, taky ne. A červený rybíz a angrešt jen syrový.
😁máme stejné chutě😉
Já jsem jostu přestala pěstovat, její „výnosy“ byly více než žalostné. Takže červený rybíz, a hlavně černé maliny. V poslední době se mi daří i červené maliny, ale neodnožující (Glen coe).
Tatínek jostu pěstoval a míval jí hodně. Mně prostě nevoněla..
Protože je to černý rybíz.