(1802) Pangas na řecký způsob

60 dkg filetů ryby pangasius
2 lžíce oleje
3 větší stroužky česneku
1 větší cibule
4 až 6 rajčat
5 dkg másla
1/2 citrónu
sůl podle chuti
trochu pepře

1 lžíce sušeného oregána
1 lžíce petrželky
tvrdý sýr podle chuti

Na pekáčku ve kterém budeme péct rybu (nebo na pánvi a pak to přesypeme) zpěníme na oleji nakrájenou cibulku, rozsekaný česnek, petrželku a oregáno. Mícháme krátce, aby česnek nezhořkl. Směs rozložíme na pekáčku a na ní poklademe filety, které jsou rozmrzlé, osušené, osolené a pokapané citr. šťávou z obou stran.
Na čtvrtky si nakrájíme 4 – 6 rajčat a ta položíme na filety. Rajčata ještě trochu osolíme a opepříme. Přidáme ještě na plátky nakrájené máslo, přiklopíme a dáme péct do trouby na 180 – 200 st. Pečeme asi 35 minut.
Na konci nastrouhat na filety tvrdý sýr a nechat zčervenat. Hlavně si tu šťávu nenechte vypéct všechnu, budete ji potřebovat dost na polití brambor nebo rýže.

Autorkou původního receptu je Iva Vernerová.
Vyzkoušela Jana Macůrková.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1802) Pangas na řecký způsob

  1. vojtovahelena napsal:

    Raději mám dobré filé, když se objeví filety z makrely taky nepohrdnu. Oregáno mám teď na zahrádce čerstvé , no to je parádní chuť. Recept plný zeleninky a kombinace s rybou nikdy nezklame.

  2. BOYE napsal:

    Pangas k nám domů nesmí. Ani na dvorek.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..