(181) Rychlá rajská polévka

1 litr rajčatové šťávy
vývar nebo kostka Masoxu
máslo
cibule
petrtelka
nudličky do polévky

Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Do hrnce přilijeme rajčatovou šťávu a přidáme necelý litr vývaru (nebo vody a kostku Masoxu). Počkáme, až se začne vařit, nepatrně zahustíme záklechtkou, zavaříme nudle, dle chuti osolíme, osladíme (někdy je potřeba i pát kapek citronu, záleží na šťávě), přidáme petrtelku – a hotovo.

Tip: nejlepší je rajčatová šťáva s mořskou solí z LIDLu

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

36 komentářů: (181) Rychlá rajská polévka

  1. Ivana P. napsal:

    jééé….petrtelka :o) Zapisuje i tady někdo super překlepy? :o)

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    To je jinak – to jsou „překlepy“ ještě z PŽ a už nám zůstaly, jako nostalgická vzpomínka 🙂 a jako termínus technicus.
    Pokud jde o petrtelku – to se Úsměvce kdysi zbláznila kávesnice, a místo ž psala t. A tak vznikla v receptech „petrtelka“ a „tloutky“

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Podívejte se na „Rybízový džem za studena“ – tam se zase místo mixování mickuje 🙂

  4. Katyp50 napsal:

    Rychlé, asi i dobré. Já jí dělám hustší a se zakysankou. Takovou jako přesnídávkovou.
    A mám jí ráda z opravdových rajčat, rozmickovaných (moc pěkné!) bez slupek, ale jadérka tam nechávám. Rajskou polévku můžu

  5. Devětapadesátka napsal:

    Já nakupuji v Lidlu konzervy rajčat, když jsou tam italské dny. Mají i různě ochucené a jsou moc dobré. Na oliváč hodim nasekanou šalotku, na to plechovku či dvě rajčat, naředit, povařit, rozmickovat ponorákem. Na talíři zakápnu olejem, strouhnu pár hoblin parmazánu a korunuji dávkou zakysanky. A včera už jsem sklidila první rajčata!

  6. Jana Macůrková napsal:

    Já ji dělám, když zbyde od oběda uvařená rýže. Dávám ji místo nudliček.

  7. BOYE napsal:

    Ještě rychlejší a bez vaření:
    Rajčatová šťáva,mletý pepř, celerová sůl, tabasco, pár kapek citronu… a já málem zapomněla!!!: vodka!
    Mno, do talíře bych jí neservírovala…
    S Krvavou Mařenou je každý způsob léta poněkud šťastnějším…

  8. Jana Macůrková napsal:

    Já už jsem jednu psala něco o rumové omáčce, to se nám to tu pěkně zvrhává, že vás holky zruším????

  9. jarybarka napsal:

    Za mlada jsme chodívali do mlíčňáku u nás a dávali jsme si nanukáč s polevou (byla bez rumu)
    Poleva:1/2l vody
    8 PL lžic moučky
    4 PL kakaa
    3 KL Mai ženy
    Vanil cukr a RUM
    Vše za studena pořádně promíchat kromě rumu. Převařit vychladit za občasného míchání aby se neudělal škraloup.Pro děti bez! Pro dospělé vmícháme rum podle chuti .?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..