(182) Buřty na pivu

Tak – a dárek na víkend. Pokud se někdo chystá na chatu-chalupu a ještě ke všemu tam čeká hosty, může se hodit, má být škaredě.

8 buřtů
400 g cibule, 20 g česneku
1 chilli paprička
1 lžíce sádla
3 snítky tymiánu, 2 bobkové listy
2 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce kečupu
láhev černého piva
1-2 lžíce medu
sůl a mletý pepř

POSTUP:
1) troubu předehřát na 200°
2) buřty oloupat, podélně rozpůlit a vložit do pekáčku
3) cibuli nakrájet  na půlměsíčky, česnek na plátky, feferonku na plátky (kousky)
4) na středním plameni rozpustit sádlo a cibuli opéct dozlatova
5) přidat tymián, česnek, chilli papričku, bobkový list –  minutku promíchat
6) přidat protlak a kečup,  zarestovat a míchat 4-5 minut
7) přidat pivo, med, sůl a pepř a nechat 5-8 minut svařit
8) nalít na buřty a 20 minut zapéct

Protlaku a kečupu může být víc,  aby bylo víc omáčky.

Recept poslal:  Tomáš M.,  foto ilustrační (protože jsem to zapomněla vyfotit)

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (182) Buřty na pivu

  1. BOYE napsal:

    … a taky víc buřtů a piva a vůbec všeho, jinak by na hosty nezbylo… Kurník, já bych si dala!

  2. Katyp50 napsal:

    Já jsem tuhle vezla klienty na Slapy. Tam a zase zpátky. Prý se jen projdou, zaplatí mi čekačku a jestli na ně teda půlhodinku počkám. Proč ne, že? Když má někdo peníze na to, aby za 3.000,- jel na otočku z Prahy na Slapy, tak počkám ráda!
    Zatím co se oni procházeli, já jsem si dala v místní hospodě buřtíka na pivě. Byl to asi podobný recept, dostala jsem plný polévkový talíř naprosto dokonalé omáčky s buřtem, co mohl klidně soupeřit velikostí se štanglí salámu, v omáčce byly kusy cibule i česneku, lahůdka nad lahůdky. K tomu domácí kvasový chléb – lidi, já jsem se tak přežr… Jedním buřtem! Ale ta chuť byla dokonalá.
    Dělám je vlastně úplně stejně. Teda dělala jsem, dokud bylo kde, teď nedělám, ale určitě se k nim zase vrátím. Jednou bude líp!
    Tenhle recept nemá chybu!

  3. trojka napsal:

    Buřty na pivě – klasika. Ale už jste měly odvahu udělat buřty na Coca-Cole (recept jsem psala na PŽ) ❓ 😛

  4. trojka napsal:

    A to je od Tebe hezké, že sis vzpomněla 😀
    Recept je v podstatě stejný, jen vynechávám tymián, bobkáč a samozřejmě med. Zato mám ráda hodně toho bince na buřty, takže přidávám hodně čerstvé papriky (nejlépe mi voní slovenská nebo zeleninová, či jak se tomu teď nadává – prostě ta klasická, u které nevíte, jestli je pálivá, nebo ne), v sezoně zaměním protlak za rajčata.
    Takže nic světoborného, jen to prostě zaliju kolou. 🙄

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..