250 g másla
250 g hladké mouky
6 PL podmáslí nebo kefíru
2 žloutky
špetka soli
2 bílky
140 g cukru krupice
0,5 dl vody
Vše smíchejte v robotu (ručně to jde blbě, těsto by se nemělo zahřát). Dejte do fólie a minimálně na 3 hodiny do lednice, ideálně přes noc.
Vyválejte cca 2 mm silnou placku (pracujte s půlkou těsta, zbytek zatím do lednice), krájejte asi 3 cm široké pruhy a namotejte na trubičky na kremrole. Konce by měly být vždy vespod. Zlehka poválejte, aby se těsto spojilo. Pečte na 180° do světle hněda. Opatrně stáhněte z formiček a nechte vychladnout.
Náplň: 2 bílky ušlehejte do sněhu a za stálého šlehání pramínkem vlévejte cukrový rozvar:
140 g cukru krupice smíchejte s 0,5 dl vody a svařte na teplotu 118°. Sníh šlehejte na pomalý stupeň do vychladnutí. Tady je opět ideální robot.
Recept poslala Jana: Vypadá to složitě ale není to tak hrozný, z tohoto množství jsme měly 28 asi 12 cm kousků. Celkové náklady asi 60 korun a trocha energie. A jsou opravdu výborné.
Já vím , že to už není ONO, ale uvnitř může být i šlehačka . Takto je prodávají v Globusu a znám min dvě osůbky, které tam na ně jezdí .
Tvůj recept jim předám, jsou to šikovné holky.
Budou rády za domácí vyzkoušený 🌞
v Globusu do šlehačky rvou ztužovač a to mi nechutná…mamka do nich dělávala takovou jablečnou pěnu, sněhovou, to bylo mooooc dobrý….
Vypadaní móc dobře, a syn je měl vždycky moc rád. Třeba mu budou cutat i teď..
Kremrole jsem si poručila jako svatební dar, když se tak bubě sousedka ptala. Bylo jich 153 a půl. A sousedka je na ně přebornice. Na klasické listové i tyhle. Ona už nepeče, čímž mě štve, ale budiž. 🙂 Já už jich taky nejsem schopná sníst tolik, co za mlada sežrat. A to bychom mohly s Dorostenkou spáchat na Benjamíní narozky za měsíc.
Jo a Věrko, Když jsou na stole sněhové i šlehačkové, mívám děsný dilema. Obě náplně jsou top. No, abych se u výběru psychicky nezhroutila, většinou sblajznu od každé jednu.
Jó trubičky, to je delikatesa a domácí nejvíc. Mám několik receptů, ale nikdy se mi nepovedly tak, jak mají být. Až kdysi mi jedna moc chytrá paní řekla, že mám na to moc teplé ruce. A měla pravdu, proto je v receptu rada, dělat vše v robotu, ať těsto zbytečně neteplá. Tento recept si uložím a jak bude chladno, tak udělám. Jak píše Lucinka, už to není jak zamlada, kdy jsem jich spořádala plno. Teď stačí dvě a mám dost. A šlehačka bude taky dobrá. Díky za receptík. 🙂
Kremrole jsou výstavní a věřím, že by zmizely velmi rychle i bez Copperfielda. Nemám formičky-trubičky , ale to těsto se mi líbí tak, že přemýšlím, co by se z něj nechalo udělat jiného 🤔
Myslíš něco jako slovenské kremeše? Že by se upekly dva pláty a náplň mezi ně? Nebo malé obdélníčky a také naplnit … jasné , že také plechové trubičky nemám … ale Jana má ty kremrole výstavní , člověka to láká také se před rodinou pochlubit 😎😍
Tak to se těším Květuš.Máš bezva vychytávky tak určitě něco epes vymyslíš😍
Mě od výroby domácích trubiček vždycky odradila složitost výroby těsta. A tak vždycky radši jen mlsám. Ale toto vypadá velmi jednoduše a velmi jedle. Takže ukládám k nějaké příležitosti. Díky, Jani!