(1835) Zeleninová směs

… doplněk k receptu 1827.

Vnitřky rajčat dát stranou do misky, přikrájet na větší kousky cuketu, cibuli (žlutou i červenou), zelenou papriku, přidat černé olivy, polít oliváčem a dát na plechu do rozpálené trouby na 250 °C ogrilovat (musí se hlídat).  Poslouží jako příloha k různým masům nebo samostatné lehké jídlo.

 

Recept poslala Sharka:  „Směs nesolím ani nepepřím.“ (Aby zelenina nepouštěla vodu a zůstala křupavá. Dle chuti si každý osolí a ochutí až na talíři.)

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

34 komentářů: (1835) Zeleninová směs

  1. Jana Macůrková napsal:

    Nějak si to neumím představit alspoň tochu osolený, a to solím hodně málo. Jinak za mne tohle ne, už jenom kvůli olivám a olivovému oleji.

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Krásná barvička, musí to i výborně chutnat.
    Myslím si, že se tam toho dá přihodit ze zbytků v lednici víc …. lilek a tak. 😉

  3. Francizska napsal:

    Pěkný recept, určitě výborné a nerozmatlane, ale krásně ugrilovane.

  4. lakysa22 napsal:

    Jojo, zezleninku můžu, i množství více než velkém😜 s tou solí dobrá rada. Jen já bez oliv, ale to je moje chuť – hodně lidem to šmakovat bude.

    • sharka.68 napsal:

      jsem dostala k svátku balení 100ks černejch kalamat a sama bych je nesnědla, tak jsem se podělila s kamarádama, byly v tom moc dobrý a i v rajčatovým salátu..jinak je tam taky nemívám…ale každej něco doveze, co dostal a třeba se mu netrefili do chuti a ví,že to do něčeho nacpu nebo z toho udělám něco moc dobrýho…a nebo něco venku koupí a prej – tohle jsem dovezl, ty si poradíš… většinou jo 😀

  5. Vera M. napsal:

    A já jsem všechnu zeleninu uvařila v polévce, šup na trh nebo do obchodu pro novou, olivy mám :-)). Miluju grilovanou zeleninu a vychytávka se solí je k nezaplacení

  6. Cinda napsal:

    Grilovaného cokoli nesolíme a nepepříme, až dodatečně, i maso (většinou). Dřív to muž (neb grilu u nás vládne on) různě nakládal a marinoval, ale teď je to většinou čistá flákota a dochucování až pak. Grilujeme jen cukety, případně rajčátka. Ale jako přílohu k tomu masu dáváme zeleninu pečenou, což je v našem případě kořenová zelenina, cibule, neloupaný česnek apod. Měkkou zeleninu (rajčata, cuketu, papriky, …) přidávám v průběhu pečení, nebo pokud je nás víc, do zvláštního pekáčku a do trouby později, aby se nerozhňahňala. No a olej a bylinky podle preferencí (ty my án, šalvěj, dobrá mysl, rozmarný a tak).

  7. kvetula.v napsal:

    Olivy jsou u nás vítaná komodita. Když dojdou ty přímo od zdroje, kupujeme v superhyper. Už jsem je přimíchala ledaskam, ale do pekáčku se zeleninou pod gril mne ještě nenapadlo. Díky i za tip na (ne)solení. Já sypu různým grilovacím kořením. Zkusím samotné bylinky a sůl až na talíři a nebo bez ničeho a posolit bylinkovou solí. Zeleninka je teď na denním pořádku 😋😎

  8. Cinda napsal:

    já ještě k tomu česneku, mně hrozně chutná neloupaný, ten totiž úplně zesládne a vůůůbec nechutná jako česnek, nebo tedy jen vzdáleně. Buďto celou hlavičku vcelku přepůlit, nebo rozdělit na stroužky ale neloupat!!

  9. jarybarka napsal:

    Už jsem se taky před nějakou dobou navykla zeleninu nesolit
    Dělám téměř denně nějakou směs na panvi a nechci mít kaši
    Jedině když grilujem a hodím si tam pár plátků celeru tak ten solím bylinkovou solí docela dost.mňam

  10. BOYE napsal:

    Já nesolím, když dělám v troubě, ale když jde např. cuketa a lilek na gril ohňový – tedy na mřížku, tak je v míse prohazuju s kořením a trošičkou soli – pro ty co solí a remcají. Já mám ráda nesolenou, protože špetkou na hotové jídlo jednak spotřebuju míň soli (tak nešetříme, ale šetříme zdraví 🙂 ), a jednak můžu použít nějakou, která vyzní – růžovou, zelenou, květy, různě vylepšenou…
    A zelenina pečená, grilovaná – to je naše oblíbená. A olivy, oliváč taky. Jen mi vadí barvené černé olivy. Tak černé máme jen „ve svátek“, nebo když někdo donese. No a pečený česnek (peču ho neloupaný, jednotlivé stroužky, ale zvýšené množství) to je vášeň.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..