Tak tenhle plech je :
ze 2 povařených, na drobno posekaných květáků
6 vajec – žloutky s trochou 33% smetany – 250 ml a z bílků sníh
muškátový květ
sůl
pepř
pokrájená pažitka (hodně)
přidána velká hrst na velice jemno nadrcených ovesných vloček
(jde dát i propařený kuskus)
10 dkg strouhaného eidamu
1 prdopeč
(lze i pokrájené uzené, když je ho málo a hodně jedlíků)
Na pečící papír se natře oliváč, vše se smíchá a navrství do pekáčku, neuplácává se.
Dá se do 180 °C horké trouby a za 20 minut se zkontroluje. Povrch se následně dá posypat sýrem a zapéct (5 minut na 200°C) nebo se jen zvedne forsáž a nechá se udělat „kůrka“.
Podává se s vařenými bramborami nebo s brkaší
Sharka servírovala k nákypu ještě něco – to dostanete zítra, takže Sharko psssst 🙂
jako hrobka Hadérko,jako hrobka 😀
Tak moje dcera to na 100% udělá z brokolice . Ale nejdůležitější je co ? Že to opravdu udělá 👍😎😍😋
brokolicovej nákyp tu snad ještě nebyl 😀
Byl – 438
OK, díky, tak jinak- já tu tehdá nebyla 😀
Vpravo nahoře je pod nápisem Vyhledávání na Bramboračce okénko – napíšeš slovo, najde se 🙂 . Ještě je tam květákovo-brokolicový 🙂
Nevím proč , ale Němčouři milují brokolici a pořád ji jedí. Zároveň v restauraci dostaneš z ničeho nic brokolici s holandskou omáčkou , aniž bys to chtěla . To mají fakt jako zákon .
Jojo, tak to bych mohla. Jenže dneska v naší domácnosti nejni ni kouska jakékoli brassicae. Ani bubá kedlubna. Jen půl pytlíku kyselýho zelí. Ale jdeme nakupovat, asi si karfiól koupíme. Jen vločky mi na houstnutí těst vyhovují nejmíň a kuskus nemám. Myslíte, že by šly jáhly? Jinak dám ty vločky, máme jich spoustu druhů…
šly, ale dlouho se vaří….
Já tento nákyp dělám téměř shodně s tímto receptem a strouhanka to jistí.
Květákový nákyp jsem ještě nikdy nedělala . Vzhledem k cenám mne napadlo, že z jedné větší hlavy bych i dvě jídla mohla zvládnout – květákový nákyp a polífku. Kuskus do nákypu je bezva nápad. Mám uloženo a jdu číhat na slušný květák (sprostých je všude dost) … Sliny mi ovšem kapou už dnes 😋😎
Já jakékoliv nákypy spojuji krupicí. Namočím ji v mléce, přidám žloutky, uvařenou nebo předvařenou zeleninu, rozhňahňanou na jemno (na hrubém struhadle to jde nejlíp), přidám prdopeč a sníh z bílků. Přendám na vymazaný plech (nebo na pečící papír s trochou oleje – slunečnicového) a zapeču do růžova. A žádné další přílohy už většinou nedávám, stačí zeleninový salát v jakékoliv podobě. Teďposledních několik let dělám nákyp hodně se špagetovou dýni.
Tak ten zkusím, u nás zrovna nákypy neletí, ale to bude památkou na školní jídelny a rýžový nákyp se švestkama. Toto musí být skvělé.