(1904) Salát z vařeného květáku

vařený květák
celer
pažitka
sůl
pepř
majolka
citronová šťáva

Zbyl mi květák z mozečku, kousek čerstvého celeru jsem nastrouhala nahrubo a ve skleničce lžíce majonézy. Co s tím? Smíchat, osolit, opepřit, trochu citronové šťávy, pažitku a ejhle, nový salát na světě.

To jen pro inspirejšn poslala Jana a já už teď můžu dodat, že je to velice dobré 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

18 komentářů: (1904) Salát z vařeného květáku

  1. bozena.fialova napsal:

    Květák mám, celer mám, všechno ostatní taky, ale nápad musela mít Jana. Díky.

  2. sharka.68 napsal:

    dobrej počinek..já včera ochutnala květákovou rejži, taky to bylo dobrý….

  3. Vera M. napsal:

    Určitě vyzkouším, miluju saláty. Celer nemám, citrony nemám, pažitku nemám, zakoupím

  4. jarybarka napsal:

    Jak je to s celerem a je to od Jany s radostí vyzkouším. Možná i trochu dosladím nahrubo strouhaným jablkem.

  5. Francizska napsal:

    Taky ráda vyzkouším. Úspěch bude určitě.

  6. kolma60pusi napsal:

    Jak říkají zlí jazykové, salát je jednou ze tří věcí, které žena dokáže udělat z ničeho.
    Tento salát je pro mne velmi lákavý – v dohledné době vyzkouším.

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak to je bomba, to určitě udělám 👍👍👍👍

  8. Jiřina napsal:

    Tento salát jsem kdysi dávno dělala, ale už jsem zapomněla. Nedávala jsem, myslím, celer a pažitku, ale jen na jemno cibulku a jinak vše stejně. Vím, že jsme tímto salátem nahradili bramborový salát a jedli ho k řízku. Potom dlouho nic, ani nevím proč. Děkuji Janičce za připomenutí. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..