(1920) Culets VPŽ

600 g brambor
600 g rybího filé
polévková lžíce oleje
pepř
koření chilli
1 cibule
1 paprika červená
1 polévková lžíce másla
1 polévková lžíce kondenzovaného neslazeného mléka
1 lžička soli
2 vejce
2 polévkové lžíce hladké mouky

Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a prolisujte nebo nastrouhejte. Z brambor, mléka a másla udělejte hustší těstíčko. Přidejte sůl, pepř a chilli. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Papriku zbavte jadřince a nakrájejte nadrobno. Rybí filé nahrubo umelte. Do brambor přidejte cibuli, filé, papriku, jedno vejce a trochu hladké mouky. Vypracujte husté těsto. Rozdělte těsto na dílky a vytvarujte malé kuličky nebo placičky. Obalte kuličky v rozšlehaném vejci, zbylé mouce a smažte je v rozpáleném oleji. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Recept od Koukejky zachránila z PŽ Imelda

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (1920) Culets VPŽ

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Žjůůůůůůů, to bude výborný. Fšecko mám, jen papriku mám žlutou, ale to snad moc vadit nebude.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Jen pro info – na ilustrační fotografii jsou opravdu culets – z tuňáka 🙂

  3. kvetula.v napsal:

    Nádhera 😍 😋
    Brambor už je na zimu ve sklepě celá bedna, paprika červená je taky, jakož i ostatní drobnosti. Sice nemám filé, ani mečouna, ale určitě nebude na škodu ani jiná rybka (třeba candát 😉😍). Jen mám jeden problém a to je kondenzované neslazené mléko. Před časem jsem chtěla koupit do sušenkového krému a docela jsem žasla. Dříve běžně na krámech krabička „tatry“ je scifi. Vybrala jsem cosi a po otevření valila bulvy. Barva nahnědlá, chuť podivná. No krém ve finále úspěšný.
    Poradí někdo, kdo kondenzované neslazené mléko kupuje? (já už spoustu let ne, nepoužívám ho jako kdysi). Jinak tam hodím nějakou náhražku. Mám na shánění týden – tento týden rybka byla 😋 (tedy ne, že by nemohla být několikrát týdně, ale nesmíme hned všecko sežpapat, že?) 😷

  4. BOYE napsal:

    Holky, že zrovna vy budete mít problémy s mlíkem, hmmm. Sušený se vyrábí tak, že nedáte krávě tejden napít a pak jí vyprášíte vemeno. No tak na kondenzovaný jí nedáte napít tři dny a je to, ne?
    Jinak na Košíku je Tatra grand, kondenzovaná,neslazená za 34,90…

  5. BOYE napsal:

    Ještě jsem nepochválila recepis. Tohle mi moc chutná a vždycky to jim na Šumavě u jedné „tety“. Říká tomu karbanátky z rybích zbytků a je to vynikající. Tak jí budu muset potěšit, že se to jí i ve vyšší společnosti a má to vznešený jméno…

  6. jarybarka napsal:

    Já tento recept vůbec neznám a tak to budu muset v dohledné době napravit.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..