(1962) a.renin kontrabáš

Není obvyklé mít dva podobné recepty v jednom týdnu, ale bude zima, bude mráz … tak se snažte.

Ingredience dle receptu č. 1958

Na cibuli hodíme opéct trochu slaniny a přidáme buď pokrájené uzené maso nebo dobrou klobásu. Poté zamícháme se zvlášť uvařenými brambory a pohankou, okořeníme majoránkou, česnekem a pepřem. Pak přidáme kysané zelí, rozložíme do pekáčku a zapečeme. Zelí zůstane křupavé.

A a.rena k tomu píše: „Dřív jsem je dávala jako přílohu na talíř, ale takto se nám zdá kontrabáš chutnější.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1962) a.renin kontrabáš

  1. lakysa22 napsal:

    To je trestné, takhle poránu dělat chutě! Ale dnes smažněný celer bude taky dobrý! Pro jistotu dnes koupím v Zeměkouli pohůnku…

  2. sharka.68 napsal:

    výborně…vypadá to nádherně a voní to až ke mně….

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Musím pochválit nádherný pekáček a výborně vypadající jídlo 👍👍👍👍

  4. vojtovahelena napsal:

    Tyhle “ starodávné “ recepty mám moc ráda. Z jednoho , tady krásného , pekáčku až na stůl. Kombinace zelí , brambor, pohanky a toho koření — super. Už se mi sbíhají sliny.
    V neděli peču kotlety na zelí s jablíčky a bramborami , Taky z jednoho pekáče.

  5. kvetula.v napsal:

    Tááák… a já mám na výběr… Když bude zelí, můžu zapéct se zelím, když nebude, zapeču bez a přihodím kyselou okurku – ta je dycky… 😋
    Normálně se mi sbíhají sliny, ale už je rozhodnuto, že k večeři bude těstovinový salát. Na vaření není čas 😷

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..