Není obvyklé mít dva podobné recepty v jednom týdnu, ale bude zima, bude mráz … tak se snažte.
Ingredience dle receptu č. 1958
Na cibuli hodíme opéct trochu slaniny a přidáme buď pokrájené uzené maso nebo dobrou klobásu. Poté zamícháme se zvlášť uvařenými brambory a pohankou, okořeníme majoránkou, česnekem a pepřem. Pak přidáme kysané zelí, rozložíme do pekáčku a zapečeme. Zelí zůstane křupavé.
A a.rena k tomu píše: „Dřív jsem je dávala jako přílohu na talíř, ale takto se nám zdá kontrabáš chutnější.“
To je trestné, takhle poránu dělat chutě! Ale dnes smažněný celer bude taky dobrý! Pro jistotu dnes koupím v Zeměkouli pohůnku…
Kup , já už mám 😁. Ale dnes ještě dojím kapustičky.
Kontrabáš až zítra a pomalinku …
výborně…vypadá to nádherně a voní to až ke mně….
Krásný pekáček.
Taky ho obdivuji. A jídlo vypadá uchvatne.
Musím pochválit nádherný pekáček a výborně vypadající jídlo 👍👍👍👍
Tyhle “ starodávné “ recepty mám moc ráda. Z jednoho , tady krásného , pekáčku až na stůl. Kombinace zelí , brambor, pohanky a toho koření — super. Už se mi sbíhají sliny.
V neděli peču kotlety na zelí s jablíčky a bramborami , Taky z jednoho pekáče.
Tááák… a já mám na výběr… Když bude zelí, můžu zapéct se zelím, když nebude, zapeču bez a přihodím kyselou okurku – ta je dycky… 😋
Normálně se mi sbíhají sliny, ale už je rozhodnuto, že k večeři bude těstovinový salát. Na vaření není čas 😷