350 g hladké mouky
250 g tuku (másla)
2 dl kysané smetany
klobása
tvrdý sýr
sůl
vejce
Z mouky, tuku a ze smetany vypracujeme těsto a necháme ho odstát 12 hodín. Těsto rozválíme na sílu 3 až 4 mm. Vykrajujeme kolečka, která potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme a poklademe na suchý plech. Na každé těstíčko položíme kolečko klobásy a opět potřeme vejcem. Ze zbytků těsta vykrajujeme malé hvězdičky a klademe je do středu klobásy. Opět potřeme vejcem, posypeme strouhaným sýrem a upečeme v troubě.
Recept na PŽ dala 18. srpna (2016) v 11:13 Úsměvka a napsala: „… toho sladkého mám nějak dost, včera jsem musela dělat rýžový nákyp se švestkami.“ Zachránila Imelda.
Jééééé, to je už retro recept. Holky dík. 🥰
Ty už jsem hodně dlouho nedělala a přitom jsou tak dobré 😋😋😋
Hm..a dįky Imeldě víš, cos mêla 17.8.2016 k obědu😁😁😁😁
A my dvě jsme si tímhle recepisem spolu začaly i na nevážná témata. Pamatuješ, jak jsme odsoudily hvězdičky k Vánocům a tys upekla ehmehm, tamto tó… 🙂
A přísahuju, že jsem na ně včera myslela a říkala si, že se vás musim zeptat, kde je najdu. Tedy jasně že bych vyrukovala rovnou po Lakysce, ale pro změnu od minula, volim ty hvězdičky, protože to bude součást „slanoví“….
Hele – tam tó bude mít zaručený úspěch 👍
Pifpaf za to vykrajování . Po x letech jsem si zakoupila “ostravskou “ klobasku v kfl . Naposledy byla pořad nechutná a samé křupy. Nevím výrobce , ale po dost dlouhém vaření jsem si normálně s hořčicí pochutnala. Křupky nebyly !!! Tak do tohoto recepice půjdu , ale čtverečky.
Vykrajuj skleničkou, to je rychlé.
A musí tam být zrovna hvězdičky? Kolečka by nešla? Ztratí se pod tím sýrem, víš? 😜 Přiznám se, že mám tento recept uložený taky, ale dokonale jsem na něj zapomněla. Bezva!
Dej si tam tvar jaký chceš 🤣, toto bylo v recepísku. Ale dobré to bylo, když jsem to naposledy pekla
Hihihi….já se tenkrat ptala stejně jako Ty, jestli tam musí být ⭐⭐. Odpověď stejná, tak jsem vytvořila, vyfotila a byla jsem za sprosťandu…
Tys tam tenkrát dala jiný tvar, pokud si dobře pamatuju 🤣🤣🤣🤣
Jojo, ono to vypadalo jako vyvalené oči a dlouhej nos….a vy všechny hned…kdybys tenkrát nenapsala, že může byt i kosočtverec, tak to dopidlo jinak😜
Ale dobrý to bylo, a MOC!!
A já ten krásnej obrázek neviděla 😢
Tak se tu fšechny olizujem a já děkuju Úsměvce za recpectík a Imeldě za piřpomenutí…
Není to tak dlouho, co jsem tu za PŽ dostala vynadáno, že sem dávat PŽ je zbytečný, že to každý má ap. Ale jak vidím, připomenutí není nikdy na škodu.
Tak ale – spolu jsme neofiko předběžně se domluvily, že ty budeš o víkendu VZK a já VPŽ – protože já VZK nesysluju, ale VPŽ mě zásobuje Imelda, za což jí tímto děkuju.
To jsi mne nepochopila (asi jsem to napsala blbě).Já dostala vynadáno, že prý všichni dostali první Kuchatku a tudíž, že je to zbytečný. Ale naopak dnešní diskuse ukazuje, jak dobré to je, uvádět i tyhle starší recepty právě z PŽ
😍
No já myslím, že tenkrát byla řeč o receptech z Kuchatky od 59 (tu tady má určitě každá) a ne o PŽ🤔
Jenomže Kuchatka1 je právě z receptů na PŽ.
Ale sem chodí denně asi v průměru 3000 lidí (maximum je přes 5000!). Navíc z komentářů je jasné, že připomenutí takhle je lepší než hledat v jakýchkoliv kuchařkách.
Nevím přesně k jakému datu byla Kuchatka 1 sepsána, já se snažím vybírat recepty z roku 2015 a 2016, které jsem si tenkrát okopírovala. Samozřejmě se může stát, že omylem pošlu některý recept, který už na Kuchatce je. Ale snažím se, aby se to nestalo.
Diskuse na PŽ byla zrušena koncem dubna 2017.
Já se hlásím, že toto vidím – čtu poprvé . Lakysy obrázek nemaje , lituju dvakrát .