1 velký batát (cca 800 g)
2 vejce
150 g krupička
250 g hrubá mouka
sůl
Batát oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka.
Nastrouháme na jemno, mícháme se solí, vejcem, krupicí a moukou a vypracujeme nelepivé těsto.
Vyválíme rukou šišku o průměru asi 2 cm, kterou nakrájíme šikmo na jednotlivé nočky.
Vaříme asi 3 minuty po vyplavání.
Podáváme jako přílohu k masu, omáčkám ap.
Připravila Jana Macůrková
Ahoj, fakt je tam tak hodně krupičky – mouky? To je dvakrát více, než dávám já.
Já mám tenhle poměr i u bramborových knedlíků (je to recept po mamince a stejný poměr dával i strýc, který mě učil vařit). A navíc mi ten batát připadal vlhčí než brambory. Zkus dát míň, přidat můžeš vždycky.
Ma to hezkou barvu 🙂
A to dost vybledly, než jsem je dávala vařit, tak byly krásně skoro pomerančový.
To byl jen dotaz
vidím klasický špalíčky, gnocchi vypadají jinak… 😀 (ale je to jedno,hlavně, že to je dobrý)
Kvůli jednomu receptu si opravdu mašinku na gnochi za skoro 3000,- kupovat nebudu. A koneckonců u nás se říká perdél si to přebere….
To raději smázni . Sharka je určitě nedělá nějakým strojkem .ona je dost detailistka . Mě sprdla za chillies namísto palive papriky . Ale za to si jí právě vážím a učí mě vařit líp
A nemyslela jsem to kriticky. Jen že já opravdu dávám půlku než ty a drží
Vy nemáte doma vidličky???? K čemu mašinku???? stačí nakrájet na ty špaliky a přejet je vidličkou, návodů na netu najdeš dostatek..alespoň tu porci na focení, jsi tak mohla udělat…já je vidličkou dělám na Beaveru třeba pro 20 lidí , když nechci mít špalíčky a napíšu na meníčko vznešeně gnochi..a jím napřed očima, takže gnochi to od pohledu fakt nejsou, prostě batátový špalíčky…
P: pérdelí si doma přebírejte co chcete…
no jo,talijáni mají gnocchi, máš pravdu….ale dýňové nejsou, jsou batátové, ty špalíčky .. 😉
Ty si je dělej jak chceš, já se s tím patlat nebudu.
jasně, tak pak tomu neříkej gnocchi…