(1965) Gnochi z batátů

1 velký batát (cca 800 g)
2 vejce
150 g krupička
250 g hrubá mouka
sůl
Batát oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka.
Nastrouháme na jemno, mícháme se solí, vejcem, krupicí a moukou a vypracujeme nelepivé těsto.
Vyválíme rukou šišku o průměru asi 2 cm, kterou nakrájíme šikmo na jednotlivé nočky.
Vaříme asi 3 minuty po vyplavání.
Podáváme jako přílohu k masu, omáčkám ap.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (1965) Gnochi z batátů

  1. Vera M. napsal:

    Ahoj, fakt je tam tak hodně krupičky – mouky? To je dvakrát více, než dávám já.

  2. sharka.68 napsal:

    vidím klasický špalíčky, gnocchi vypadají jinak… 😀 (ale je to jedno,hlavně, že to je dobrý)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..