česnek
olivový nebo slunečnicový olej – slunečnicový je lepší
sůl
Česnek oloupeme, velké stroužky nakrájíme na menší kusy, malé necháme být.
Nasypeme do skleničky, osolíme a zalijeme až po hrdlo olejem.
Uložíme do ledničky a necháme vylouhovat.
Používáme do salátů, na potření masa apod.
Česnek nakládala Jana Macůrková
A co pak s tim cesnekem? Da se nejak pouzit?
Dá se použít jako normální česnek, výborný je třeba nakrájený na plátečky do nádivky, ke krevetám ap.
stroužky se nasáknou olejem, nekřupe to, chutná to po oleji…do salátů za mne ne…pod maso nebo namlet do sekaný..pokud je česnek máčený v olivovým oleji je dobrý nakapat ten olej do těstovin, horkých…
V olivovém oleji ho nedělám, je daleko lepší slunečnicový. Nepřebíjí chuť česneku.
já zas slunečnicovej v těstovinách nemusim…ani u krevet..
Taky dávám do slunečního oleje, ale ten česnek jen pod maso, do salátu ne (ale to je jen můj zázvor)