(1968) Kaše z topinambur

500 g topinambur
1 šlehačka
sůl
Topinambury dobře umyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka.
Pokud je chceme mít měkké dřív, tak je oloupeme, jinak loupat není potřeba.
Uvařené topinambury rozšťoucháme na drť, přidáme sůl a šlehačku a umixujeme na hladko.
Podáváme k masu, příloha zelenina syrová nebo sterilovaná, může být cibulka.
Pozn: pokud chcete mít kaši hodně hladkou, dejte 3 díly topinamburů a 1 díl brambor, ale každé vařte zvlášť, brambory jsou měkké dřív.

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (1968) Kaše z topinambur

  1. Imelda napsal:

    Ta kaše na první pohled moc vábně nevypadá, ale určitě je moc dobrá, protože topinambury jsou chutné, navíc pomáhají proti cukrovce. Jejich nevýhodou je, že nadýmají, ale ne všechny, každý si to musí vyzkoušet. Mně to moc dobře nedělá a tak topinambury co máme na zahradě, konzumuje manžel. Pojídá je vařené, oloupané, ale i jen tak, syrové a nic mu to nedělá, je to dobrota.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..