(1969) Hranolky z topinambur

topinambury
sůl
olej na smažení
Vybereme větší topinambury, umyjeme a nakrájíme na klasický formát hranolků.
Namočíme do slané vody (na 1 l vody dejte 1 polévkovou lžíci soli) a necháme stát alespoň 2 hodiny.
Poté hranolky ocedíme, necháme důkladně okapat a smažíme na pánvi nebo ve fritéze.
Pozn: nezkoušela jsem péci v troubě na mastném pečícím papíře, pokud někdo vyzkoušíte, napište výsledek. A vyzkoušela jsem jen malé množství asi ze 4 topinamburů, jsou dobré, příště jich bude víc.

Experimentovala jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..