(1978) Vaječné karbanátky VPŽ

4 dkg másla
4 dkg hladké mouky
4 lžíce mléka
sůl
zelená pažitka nebo petrželka
6 natvrdo uvařených vajec

Z másla a mouky uděláme světlou zásmažku, zalijeme mlékem, provaříme na hustotu kaše. Přisolíme, přidáme sekanou petrželku (v zimě pažitku)  a posekaná natvrdo uvařená vejce. Necháme chvíli stát, až všechno zchladne a tím pádem i zatuhne. Pak utvoříme karbanátky a klasicky obalujeme v trojobalu, následně smažíme. Podáváme s bramborovou kaší nebo jenom se zeleninovým salátem. Jsou chutné a syté.

Recept na PŽ 6.4. 2015 vložila dvorakova.h12, zachránila Imelda.  A autorka k tomu napsala: “ Sestra do nich přidává i trochu šunky a nějaké koření, ale nám víc chutnají tyto klasické. Ať se dobře podaří, jsou výborné i při cestování, nekazí se.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1978) Vaječné karbanátky VPŽ

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nějak si neumím představit smažené vejce v máslové kaši, ale …. Mělo by se to zkusit, nic špatného ftom není, tož to může být dobré.

  2. kvetula.v napsal:

    Zní to přímo šíleně, ale je to jednoduchý a já do toho jdu! 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..