(1979) Dýňová polévka pikant

1 menší hokaidó
1 petržel
3 nožičky maďarské paprikové klobásy
(ostré)
kuřecí vývar
1 lžička koření Mexico gril (nebo chilli)
1 velká cibule
sůl
Hokaidó rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na kusy
Osolíme, pokápneme olejem a dáme do trouby nebo do remosky upéct.
Když je dýně měkká, rozmixujeme na kaši.
Na pánci zesklovatíme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájenou maďarskou klobásu, kterou necháme opéci, až pustí trochu šťávy.
Vše přendáme zpátky do vývaru, ve kterém jsme uvařili i jednu petržel. Tu nastrouháme a vrátíme zpět.
Přidáme dýňovou kaši, rozmícháme na požadovanou hustotu, přidáme lžičku mexického gril koření, dosolíme podle chuti  a necháme chvilku prohřát.
Můžeme podávat s opečenou houskou, chlebem nebo vekou nebo jen tak.

Experimentovala Jana Macůrková.

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1979) Dýňová polévka pikant

  1. Jana Macůrková napsal:

    Ráno nevstávám, tak dávám večer.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    A proč tu petržel neupéct s dýní? Byla by chuťově výraznější…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..