1 menší hokaidó
1 petržel
3 nožičky maďarské paprikové klobásy
(ostré)
kuřecí vývar
1 lžička koření Mexico gril (nebo chilli)
1 velká cibule
sůl
Hokaidó rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na kusy
Osolíme, pokápneme olejem a dáme do trouby nebo do remosky upéct.
Když je dýně měkká, rozmixujeme na kaši.
Na pánci zesklovatíme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájenou maďarskou klobásu, kterou necháme opéci, až pustí trochu šťávy.
Vše přendáme zpátky do vývaru, ve kterém jsme uvařili i jednu petržel. Tu nastrouháme a vrátíme zpět.
Přidáme dýňovou kaši, rozmícháme na požadovanou hustotu, přidáme lžičku mexického gril koření, dosolíme podle chuti a necháme chvilku prohřát.
Můžeme podávat s opečenou houskou, chlebem nebo vekou nebo jen tak.
Experimentovala Jana Macůrková.
Ráno nevstávám, tak dávám večer.
A proč tu petržel neupéct s dýní? Byla by chuťově výraznější…
To určitě ano, ale já měla vývar, ve kterém se uvařila i ta petržel.
Jasně, já myslela na ty bezvývarové, které použijí bujón.
dala bych upéct všechno,okořenila před pečením cibuli,petržel,dýni i klobásku, tu pak vyndala a všechno rozmickovala v horkém bujonu i připečeninama a vrátila pokrájenou klobásku…
Nedoporučuji, neboť každá klobáska je jinak ostrá. A moho by se ti lehce stát, že by polévku mohl tak akorát Petr Zeman.
Jano,
my, co máme plechovější hústa , než PZ, to neřešíme a každej si snad koupí klobásu, kterou zná a ví,jak chutná…a ta hokkaidice tu pálivost částečně stáhne…a kdyby ne dost, stačí smetana….