(1990) Dýňová polévka s cizrnou

1,5 l vývaru z uzeného masa
1 menší mrkev
3 tenké plátky celeru
1/4 hokkaido
1 sklenice cizrny
bylinková sůl

Do vývaru z uzeného masa dáme vařit mrkev a celer, nakrájené na tenké plátky (dobře to jde škrabkou na brambory). Dýni nakrájíme také na menší kousky.Vaříme do změknutí.
Pak přidáme cizrnu bez nálevu – ten si ponecháme na případné naředění. Rozmixujeme, prohřejeme,  dosolíme bylinkovou solí a je hotovo.
Podáváme s krutonky.

Recept poslala Jarybarka, která používá sterilovanou cizrnu z LIDLu a občas do polévky přidává „knedlíčky“ z růžičkové kapusty.

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1990) Dýňová polévka s cizrnou

  1. Francizska napsal:

    Hezky recept. Já se dnes chystám udělat dýňovou polévku. A teď mám dilema. Pode Sharky nebo podle tebe. Tak nevím.

  2. sharka.68 napsal:

    Jarybarko, dáváš tu cizrnu, kterou mají ve španělském týdnu- ze skla nebo plechovkovou?

  3. Vera M. napsal:

    Mňam , polivka . Uvarim , těším se

  4. Jana Macůrková napsal:

    Já raději cizrnu vařím, než z konzervy a nemixuji ji. Přidávám do hotové poblivky.

  5. kvetula.v napsal:

    Ještě mám menší zásobu hokaida v mrazáku, to by na polívku šlo. Lidlovou cizrnu mám taky v zásobě, i růžičkové „knedlíčky“….. jen vývar bude „neuzený“. 😋😷

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..