1,5 l vývaru z uzeného masa
1 menší mrkev
3 tenké plátky celeru
1/4 hokkaido
1 sklenice cizrny
bylinková sůl
Do vývaru z uzeného masa dáme vařit mrkev a celer, nakrájené na tenké plátky (dobře to jde škrabkou na brambory). Dýni nakrájíme také na menší kousky.Vaříme do změknutí.
Pak přidáme cizrnu bez nálevu – ten si ponecháme na případné naředění. Rozmixujeme, prohřejeme, dosolíme bylinkovou solí a je hotovo.
Podáváme s krutonky.
Recept poslala Jarybarka, která používá sterilovanou cizrnu z LIDLu a občas do polévky přidává „knedlíčky“ z růžičkové kapusty.
Hezky recept. Já se dnes chystám udělat dýňovou polévku. A teď mám dilema. Pode Sharky nebo podle tebe. Tak nevím.
to je jedno kterou, hlavně, že bude dobrá… 😉
Jarybarko, dáváš tu cizrnu, kterou mají ve španělském týdnu- ze skla nebo plechovkovou?
Ze skla koupila jsem posledně zásobu
Mňam , polivka . Uvarim , těším se
Evi, promiň , dnes přijela Veverka a udělala jsem ji dynove kyselo dle Šárky . ( Jako přidala si několik naberacek 🤣🤣🤣) . takže ale ta tvoje taky bude co nevidět . Takže se stále jen těším )
Já raději cizrnu vařím, než z konzervy a nemixuji ji. Přidávám do hotové poblivky.
Ještě mám menší zásobu hokaida v mrazáku, to by na polívku šlo. Lidlovou cizrnu mám taky v zásobě, i růžičkové „knedlíčky“….. jen vývar bude „neuzený“. 😋😷