(1995) Kávová zrna

230 g moučkový cukr
80 g máslo
30 g kakao
1 kávová lžička rum
lžíce mleté kávy
čokoládová poleva – 1 hořká čokoláda, máslo

Smícháme prosátý cukr s kakaem, kávou, rumem a roztopeným máslem. Připravíme tuhé těsto, které podle potřeby dáme do lednice, aby tam ztuhlo.
Z těsta tvoříme kávová zrna. Uděláme si malou kuličku a uprostřed vmáčkneme špejli jako rýhu.
Zrna dáme do chladu alespoň na hodinu. Nejlépe do nrazáku.
Pak si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázní rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu s kouskem másla.
Do polevy zrna ponoříme, aby byla celá v polevě. Poté je položíme na mřížku a necháme ztuhnout.
Kávová zrna jsou ale dobrá i bez polevy.

Pekl nepekl Petr Zeman

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1995) Kávová zrna

  1. Iva Janovská napsal:

    Dala bych se od Petra pozvat na kávu mletou s kávou zrnitou,….

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Dámy prominou rasistickou poznámku – černošský prdelky 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..