230 g moučkový cukr
80 g máslo
30 g kakao
1 kávová lžička rum
lžíce mleté kávy
čokoládová poleva – 1 hořká čokoláda, máslo
Smícháme prosátý cukr s kakaem, kávou, rumem a roztopeným máslem. Připravíme tuhé těsto, které podle potřeby dáme do lednice, aby tam ztuhlo.
Z těsta tvoříme kávová zrna. Uděláme si malou kuličku a uprostřed vmáčkneme špejli jako rýhu.
Zrna dáme do chladu alespoň na hodinu. Nejlépe do nrazáku.
Pak si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázní rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu s kouskem másla.
Do polevy zrna ponoříme, aby byla celá v polevě. Poté je položíme na mřížku a necháme ztuhnout.
Kávová zrna jsou ale dobrá i bez polevy.
Pekl nepekl Petr Zeman
Dala bych se od Petra pozvat na kávu mletou s kávou zrnitou,….
Dámy prominou rasistickou poznámku – černošský prdelky 🙂
🤣🤣🤣🤣
no,nechtěj vědět, co to připomnělo mně 😀
moc hezké přirovnání. Určitě určitě zkusím.
Duševně se chystám na letošní pečení – 3 druhy . Snad to zvládnu.