(1996) Kaštany v čokoládě

200 g jedlé kaštany
(nebo 100 g kaštanové pyré)
1 vanilkový cukr
50 g cukr moučka
80 g máslo
čokoláda na vaření
Kaštany uvaříme (asi 20 – 30 minut) oloupeme a umeleme na masovém strojku.
Raději 2x zopakujeme, aby byly na jemno.
Přidáme cukr moučku, vanilkový cukr a máslo a zpracujeme na tužší těsto.
Vytvoříme kuličky cca 1,5 cm v průměru, které rozložíme na talíř a dáme na noc do mrazáku.
Druhý den rozehřejeme čokoládu na vaření (nebo jinou hořkou čokoládu), každou kuličku napíchneme na ostrou špejli, namočíme do čokolády, přebytek necháme okápnout a když kuličky začnou matnět, zapíchneme do florexu nebo do jiné vhodné hmoty a necháme doschnout.
Pozn: na fotografii jsou kuličky, které právě schnou, je to dobrá vychytávka. Kuličky jsou obaleny rovnoměrně a jde to docela rychle. Sušila jsem tak i datle v čokoládě.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1996) Kaštany v čokoládě

  1. Inka napsal:

    Tady bych měla dotaz na vaření kaštanů. Vaří se ve slupce? Já myslela, že oloupané…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..