(2010) Řízky z králíka

4 králičí zadní nohy
nebo 4 přední nohy
nebo 4 kousky hřbetu
hladká mouka,
vejce
strouhanka
olej
sůl
Přední nohy vykostit netřeba. Zadní nohy jsem vykostila, získala jsem z každé nohy 2  menší řízečky (viz foto). Hřbet je také dobré vykostit, získané 2 válečky čistého masa
prokrojit na plocho a naklepat. Z každého kousku hřbetu získáte tak 2 menší řízečky.
Maso naklepeme, osolíme, obalíme a velmi pomalu usmažíme do zčervenání.
Pozn: podmínkou, aby řízečky byly měkké a dobré, je samozřejmě to, že máte maso z mladého králíka. Ti naši byli 7 měsíců staří a byli mňam….

Smažila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2010) Řízky z králíka

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Česnek nedáváš?
    Jinak chválím, pro nás, co nemají rády maso, je to balzám ….. jak bramboráky, tak rezeně.

  2. a.rena napsal:

    Taky bych dala česnek, králíkovi sluší. A ještě bych ho napřed do něčeho naložila.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..