4 králičí zadní nohy
nebo 4 přední nohy
nebo 4 kousky hřbetu
hladká mouka,
vejce
strouhanka
olej
sůl
Přední nohy vykostit netřeba. Zadní nohy jsem vykostila, získala jsem z každé nohy 2 menší řízečky (viz foto). Hřbet je také dobré vykostit, získané 2 válečky čistého masa
prokrojit na plocho a naklepat. Z každého kousku hřbetu získáte tak 2 menší řízečky.
Maso naklepeme, osolíme, obalíme a velmi pomalu usmažíme do zčervenání.
Pozn: podmínkou, aby řízečky byly měkké a dobré, je samozřejmě to, že máte maso z mladého králíka. Ti naši byli 7 měsíců staří a byli mňam….
Smažila Jana Macůrková
Česnek nedáváš?
Jinak chválím, pro nás, co nemají rády maso, je to balzám ….. jak bramboráky, tak rezeně.
Česnekem nepotírám, máme rádi přírodní.
Božínku, mělo být „pro nás, co nemají rády cukroví“ ……. se omluvuju
No, zdálo se mi jakési podivné, ale vzhledem k době jsem nad tím moc nepřemýšlela. Jen jediné na Slovensku – jsou rezně a rezance.
Mno, na Slovensku jsou REZNE (čti rezně).
Pravda, já mám rezeně, což je špatně.
Já mám na Slovensku (Jazernica) kamarádku. A když jsem se u ní kdysi dávno (v prváku na VŠ) zastavila, tak šla připravit rezně … a já přemýšlela, jaké že to budou nudle.
Taky bych dala česnek, králíkovi sluší. A ještě bych ho napřed do něčeho naložila.
U těch hodně mladých králíčků jim nejvíc sluší jen přírodní chuť.