(2012) Petrovo pečené koleno

vepřové koleno
česnek
sůl
worchester
černé pivo

Koleno nařízneme ke kosti a kůži na kostičky. Utřeme česnek se solí a přidáme trošku worchesteru. Směs vetřeme do řezů a a položíme do pekáče, Podlijeme půllitrem černého piva. Vložíme do trouby a cca 7 hodin ho při teplotě 80 stupňů za občasného polití pivem s výpekem necháme péct. Asi v půlce pečení otočíme. Když jde maso od kosti, odklopíme, zvýšíme teplotu na 220 a necháme udělat křupavou kůrku.. Podáváme s okurkou, křenem, hořčicí a chlebem.

Nikoliv svoje, ale vepřové koleno pekl Petr Zeman

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2012) Petrovo pečené koleno

  1. Jiřina napsal:

    Kolínko vypadá moc dobře, Petřík nejen peče cukroví, ale i chlapsky vaří. Holt je šikulka. 🙂

  2. lakysa22 napsal:

    Vypadá to dobře, taky to bude asi dobře chutnat, ale chtít po mužském vzoreček je marný, co??

  3. lakysa22 napsal:

    Na Silvestra asi jen studené mísy, oběd – asi jen hustá polévka, ale na Nový rok bude „domcácí divočina“ – Fialka a Květule jistí úspěch!

  4. Vera M. napsal:

    Já jsem teda nikdy nejedla koleno z vídeňského Pratru , ale to prý je něco ! Pokud je toto ten recept , tak bereme a pokud ne , tsk šup sem s tím vídeňským a budeme mít řády zlaté vařečky dva 🏅🎖

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..