6 ks vepřových líček
2 dl vody
lžička škrobu do masitých jídel
sůl
Protože vepřová líčka jsou masíčko velice křehké a chuťově výrazné, zkusila jsem je připravit pouze ve vlastní šťávě.
Líčka jsem očistila od kousků blan, šlach apod., které jsou zejména na okraji.
Opláchla jsem je ve vlažné vodě, přendala do kastrůlku, osolila a podlila asi 2 dl vody.
Přiklopila pokličkou, postavila na kamna a nechala dusit. Občas jsem je zkontrolovala a podle potřeby přilila trochu vařící vody.
Nechala jsem je pomalu dusit skoro 2 hodiny.
Nakonec jsem lehce zahustila lžičkou škrobu do masitých jídel rozpuštěnou ve vlažné vodě.
Toť vše. Podávala jsem je s hráškovou rýží a kompotem.
Experimentovala Jana Macůrková
Kapusticky miluji. Toto jsem jsem jeste nejedla. Vyzkousim