500 g hladké mouky
200 g cukru moučky
1 vejce + 1 žloutek
150 g másla
100 g ořechů, mandlí – vše mleté
Vypracujeme těsto a necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Potom vyválíme slabou placku, nakrájíme obdélníčky menší, než jsou velikosti vašich formiček na trubičky, namotáme, konce stiskneme a dáme do trouby na pečící papír na 180° do zrůžovění.
Upečené trubičky máčíme v rozpuštěné čokoládě a plníme máslovým krémem, pařížskou šlehačkou, šlehačkou.
Recept poslala Úsměvka
Jak nejím sladké, tak slintám. Nádhera.
Recept č.462.
Já o něm vím, tenhle se trochu liší. A je pod jiným názvem.
Já mám suroviny opsané přesně podle krabičky od těch kovových trubiček. Jinak se neliší ničím.
Ale ano – tohle je světlé těsto, není v něm kakao. A není to jedno? Když bude někdo na webu hledat griliášové trubičky, ty tvoje na něj nevyskočí.
Poměr surovin je poněkud jiný 😶
To jsem psala o něco výš.
Jsem netušila, že z griliášových trubiček bude takový problém. Nějak to nerozumím ……
Tohle až dovezu do D !!! Dcera miluje griliáš a když je vidím na tom druhém obrázku, tak se snad přeorientuju na sladké taky a díky za nápady na náplně
No já snad nakonec i ty trubičky na výrobu takovýchto dobrot zakoupím 🤔
Ale možná by bylo jednodušší, zajet k Úsměvkovým, až bude napečíno 😉😁😷
Květuš já peču na vánoce všechno bez krému ale toto je taková krása a tak bych si dala, ze přemýšlím o těch trubičkách taky
Jako vánoční cukroví bych je nepekla, spíš k jiným příležitostem, ale nad obrázkem slintáme oba. Mužskej vrčí, že kdyby věděl, co uvidí, že když byl ráno na poště, stavil by se v pekárně aspoň pro jádrový rohlíček. Tak jdu upéct kokosky (s tvarohem) , aby tolik netrpěl 😁
květulko , ty kokosky jsou u nás viděny na stole často. Našla jsem ten recept před léééty někde v časopise a jako “ nevěřící Tomáš “ jen z půl dávky vyzkoušela . No peklo se hned ve velkém , jsou prostě “ senza „.
Teď je peču pro ostatní rodinu , já bohužel diabetik .
Když jsem je pekla poporvé (na svatbu Elišky), tak se mi před namočením do čokolády zdály strašně ošklivé. Po namočení jsem tvrdia, že to připomíná kousky větviček s hrubší kůrou. Ale zmizely jako první.
Tak to je přesně to, co mám ráda. Pečou je u nás ve městě v cukrárně a já je miluju. Konečně mám recept. Díky, Úsměvko! Bílé těsto s mandličkami a oříšky, hořká čokoláda na to… to nemá chybu.
Ořechy a mandle dávám půl na půl, je to lepší.
Do čokolády přidávám trochu másla, po zaschnutí se víc leskne. Ale to fšecky víte.
Ten menší obdélníček – je potřeba, aby omotal trubičku a šel spojit, ale nebyl přes okraje trubičky, potom by nešla trubička vyndat a těsto byste rozlámali (jako všichni, ne jen ženy).
Děkuju všem za pochvalu 😘
Já bych huválila, až by se hory zezlenaly!! Ale zvoreček není….😥
Nebůj, na Vánoce letošního roku na Tebe budu myslet a „zvoreček“ určo pošlu, abys mohla „huválit“ 🥰🤣🤣🤣
Mně se u obojích trubiček – černých i světlých moc osvědčil tzv. kombajn, dvojité rádélko s příčnými spoji, které vykrajuje čtverečky 6 x 6 cm. Velikost je to úplně ideální, podélný spoj se na trubičce tak akorát překrývá a konce zůstanou volně, že jdou po upečení bez šťourání čimkoliv pohodlně sejmout.