kuřecí čtvrtky
mražený hrášek
máslo
sůl
koření dle obliby
Do zapékací nádoby vysypeme hrášek, osolíme, na něj položíme okořeněné kuřecí čtvrtky a přiklopené upečeme skoro doměkka. Na poslední čtvrthodinku odklopíme, na maso položíme plátky másla a dopečeme do křupava. U nás pečeno v remosce.
Můžeme podávat jen se samotným hráškem nebo přidáme brambory.
Recept poslala Květoslava.
Čtvrtek. A do tohohle jdu, miluju hrášek!
Princezna na hrášku, kuře na hrášku. A netlačí ho ten hrášek?
Chci dělat kuře s ořechovou nádivkou, to se musí péct o dost déle, takže hrášek přidám později. Už se těším na tu jeho chuť s kuřecím výpekem. Často hrášek dělám jako přílohu jen podušený na lžíci másla, ale dát ho dělat společně s masem mě nenapadlo. Děkuji za dobrý nápad. :-))
Zajímalo by mne, jaké to bude s tou ořechovou nádivkou. Ráda bych to zkusila, je to zajímavá kombinace. Boženko, dej vědět a ten hrášek se k tomu bude určitě hodit.
Taky doufám, že se Fialka podělí. Já občas přidávám do nádivky strouhané mandle. 😋
já jsem jednou zkusila kuře s mladým hráškem, podle popisu v Kájovi Mařikovi a zařadila to na jídelníček, je to moc dobrý a jde to i s kachýnkou..
Diky Květo za inspiraci.Tahle ňamka bude brzo.
Evi, díky patří tomu mému mlsounovi, který byl na čas hlavním kuchařem. Prý to kdysi kdesi jedl. Mne by to nikdy nenapadlo. Bála jsem se, že po 1,5 hod pečení bude ten hrášek na kaši (no co, i hrachovou kaši jíme, hlavně že oběd dostanu) , ale zbytečně. Pořád byl lehce křupavý a ta chuť skvělá!😋
Já teď vymýšlím další hráškové variace 😉
Mě to taky nenapadlo , takže super nápad a je zeleninová příloha 👍. Taky peču kuřecí čtvrtky v remosce , ale rozpulim je na špalíky a peču přesně 75 minut . Lepší a šťavnatější kuře snad ani neexistuje ( kůrčička akorát ). Hrášek bude mít úspěch
Hezkýýýýýýý
Podobné jako kuřecí čtvrtky na zelí ….. hele, vypadá to nádherně, určo vyzkouším.
A Méďa má u mne za 1✳✳✳
V jednoduchosti je krása a síla… Květko, oba máte jedničku třikrát podtrženou!